×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-07-08
Bezmaksas pediatra konsultācijas pieejamas visām novada ģimenēm

Siguldas novada pašvaldība, rūpējoties par mazo novadnieku veselību ārpus ģimenes ārstu prakses darba laika, Siguldas slimnīcā nodrošina bezmaksas pediatra konsultācijas novadā deklarētajām ģimenēm. Izvērtējot pediatra konsultāciju pieprasījumu, konsultācijas tiek sniegtas brīvdienās un svētku dienās sešas stundas – no plkst. 10.00 līdz 16.00, nodrošinot iespēju saņemt akūtu pediatra medicīnisko palīdzību tuvāk savai dzīvesvietai. Jau no februāra bezmaksas pediatra konsultācijas ir iespēja saņemt arī Krimuldas, Mālpils un Inčukalna ģimenēm.

Šā gada pirmo sešu mēnešu laikā pēc bezmaksas pediatra konsultācijām vērsušās 68 ģimenes, no tām vislielākais pacientu skaits ir bijis vecuma grupā no 1 līdz 7 gadiem, taču arī kopumā 20 ģimenes ar zīdaini līdz viena gada vecumam ir saņēmušas akūtu pediatra konsultāciju. Visbiežākās sūdzības pacientiem bijušas par augšējo elpceļu saslimšanām, vidusauss iekaisumiem, retāk – par funkcionāliem gremošanas traucējumiem un gastroenterītiem. Pēc konsultācijas Siguldas slimnīcā 2 bērni pārvesti uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu stacionārai ārstēšanai, turpretī 66 bērni varēja ārstēšanu turpināt mājās, ģimenes ārsta uzraudzībā.

Atgādinām, ka pediatrs nosaka diagnozi un nozīmē sākotnējo ārstēšanu, bet turpmākā bērna novērošana un ārstēšana jāveic ģimenes ārstam. Uzņemšanas nodaļā tiek sniegtas ambulatorās konsultācijas akūtos gadījumos, nepieciešamības gadījumā bērni var saņemt inhalācijas vai intramuskulāras injekcijas, taču infūzijas jeb sistēmu uzlikšana bērniem, kā arī analīžu nodošana slimnīcas piedāvātajos pediatra pakalpojumos neietilpst. Bērnu vecāki pirms došanās uz slimnīcu aicināti izvērtēt konsultācijas steidzamību: ārpus ģimenes ārsta darba laika vispirms var sazināties ar speciālistiem, zvanot uz ģimenes ārstu konsultatīvā tālruņa numuru 66016001, lai lemtu par tālāko rīcību – doties uz Siguldas slimnīcu pēc akūtas pediatra konsultācijas, izsaukt neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādi vai gaidīt konsultāciju pie ģimenes ārsta.


© www.sigulda.lv


Pasākumi