×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-07-23
Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku auto piestās arī Siguldas novadā

Pirmdien, 26. jūlijā, iemūžinot šā laika liecības un filmējot tradicionālā Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku gājienu Covid-19 ietekmē, dziesmu svētku atbalsta komanda piestās Siguldas novadā. Caurvijoties Latvijas lielākiem un mazākiem novadiem, Siguldā, Krimuldā un Inčukalnā tiks filmēti dejotāji un dziedātāji īpaši veidotā “Saulesvija” akcijā.

Siguldā svētku auto pie Siguldas Valsts ģimnāzijas sveiks tautas deju kolektīva “Vizbulīte” dejotāji (vadītāja Indra Ozoliņa), bet Spieķu parkā dziesmu svētku sajūtas piedzīvos Allažu Tautas nama folkloras kopa “Tiptaiņi” (vadītāja Liena Teterovska), Siguldas novada Jaunrades centra mākslas pulciņu dalībnieki (skolotāja Sandra Kondrāte), kā arī Allažu pamatskolas tautas deju kolektīva “Avotiņi” (vadītāja Līga Dombrovska) un Siguldas 1. pamatskolas tautas deju kolektīva “Purenīte” (vadītāja Dzintra Fogele) dalībnieki. Savukārt Laurenčos pulcēsies Mālpils tautas deju kolektīva dalībnieki (vadītājas Māra Gaile-Dišereite un Guna Petrevica) un Laurenču sākumskolas mazie dejotāji (skolotāja Sanita Vijupe). Dalībniekus sveicinās Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics un viņa vietniece Līga Sausiņa.

Krimuldā, Reģu kalnā Raganā, svētku auto tiks sagaidīts ar Lēdurgas Kultūras nama folkloras kopas “Putni” (vadītāja Ilze Kļaviņa) tauru skaņām un Lēdurgas Kultūras nama 5.–9. klašu dejotāju (vadītājs Kristaps Pelēkais) sveicieniem. Pie Krimuldas Tautas nama svētku auto sveicinās Siguldas novada pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Linards Kumskis kopā ar 1.–2. klašu deju kolektīvu “Krimuldiņa” (vadītāja Līga Dombrovska) un Krimuldas un Limbažu jauniešu simfonisko orķestri (mākslinieciskais vadītājs un diriģents Aivars Bunķis).

Savukārt Inčukalna pagasta Aleksandra parka estrādē, kuru rotā zeltītas saules staru zīmes, svētku vēstnešus gaidīs Inčukalna pamatskolas un Mūzikas un mākslas skolas pūtēju orķestris (vadītājs Vitalis Kikusts, kurš jau 1986. gadā Inčukalna pūtēju orķestri sagatavoja un piedalījās republikas Skolēnu pūtēju orķestra salidojumā Talsos), kā arī Inčukalna Tautas nama tautas deju kolektīvs “Minkāns”(vadītāja Līga Dombrovska.

Ceļš “Saulesvija” veidots kā klātienes mirkļu un video fiksējums norisēs, kurā nepilnas stundas garumā ikvienā pašvaldībā īpašais svētku vēstnesis kopā ar atraktīvu ceļotāju-sveicinātāju nodos svētku organizatoru pateicības un dāvanas ikvienam, kurš gatavojās XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, apguva svētku repertuāru, veidoja video sveicienus un video priekšnesumus, piedalījās videoklipu filmēšanā.

Katras dienas videoapskati būs redzami svētku tīmekļa vietnē un sociālo tīklu vietnē “Youtube”, savukārt septembrī pirmizrādi piedzīvos ilggadējā svētku atbalstītāja LMT veidotā dokumentālā filma, kuras režisors ir Pauls Dombrovskis pēc režisora Dzintara Dreiberga idejas.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi