×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-07-26
“Cerību sēta” svin piecu gadu jubileju

23. jūlijā biedrības “Cerību spārni” izveidotā “Cerību sēta” svinēja 5 gadu jubileju, kopā pulcējot grupu mājas iedzīvotājus, atbalstītājus, sociālā darba veicējus, kā arī ikvienu, kurš nodeva laba vēlējumus šai īpašajai vietai, kurā ikdienā uzturas 14 jaunieši ar garīga rakstura traucējumiem.

“Cerību sēta” sākotnēji tapa kā pakalpojums grūtībās nonākušām māmiņām ar maziem bērniem, pakāpeniski pāraugot grupu mājā, kuras funkcijas ir nodrošināt ikdienas cilvēkcienīgu dzīvi cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem. Tādējādi 14 Siguldas novada un apkārtējo pašvaldību jauniešiem ir iespēja dzīvot atbilstoši savam vecumam, pilnībā iesaistoties ikdienas aktivitātēs un saņemot atbalstu funkcionālo traucējumu kompensēšanas un lēmumu pieņemšanas procesā. Šajā mājā strādā sociālā darba speciālisti, profesionāli rehabilitologi un citi speciālisti no multidisciplināras komandas pēctecīga pakalpojuma nodrošināšanā.

Kopienas dzīve “Cerību sētā” cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem nodrošina līdzdarbības iespējas visās dzīves jomās atbilstoši cilvēka funkciju traucējumiem un atbalsta nodrošinājumam, kas ir ceļš uz iekļaujošu sabiedrību. Tas ir milzīgs atbalsts ģimenēm, kurās aug bērni un jaunieši ar garīga rakstura traucējumiem. Šī māja daļēji tapusi par ziedotāju līdzekļiem, kā arī tās vieta izvēlēta, jo īpašums tika ziedots “Cerību sētas” pakalpojuma attīstībai.

Siguldas novada pašvaldība izsaka pateicību “Latvijas lepnumam” – Evai Viļķinai, biedrības “Cerību spārni” valdes priekšsēdētājai un visai komandai, kura nepagurstoši strādā un attīsta sociālos pakalpojumus cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem. Tāpat atgādinām, ka Siguldā, Saules ielā, top grupu māja 16 jauniešiem, kuri, neskatoties uz to, ka viņiem piemīt garīga rakstura traucējumi, spēs dzīvot patstāvīgu dzīvi, saņemot kvalitatīvu aprūpi un socializēšanās iespējas. Šajā ēkā būs arī īslaicīga pieskatīšanas pakalpojuma saņemšanas iespējas.

“Cerību sētas” 5 gadu jubilejas pasākumā grupu mājas iemītnieki bija sagatavojuši vairākus priekšnesumus, lai iepriecinātu savus draugus un atbalstītājus, kā arī lai pateiktos par atbalstu ikdienas dzīvē. Kā jau visās dzimšanas dienas svinībās, komanda tika sveikta ar atbalstītāju dāvanām un pateicības vārdiem, kuriem pievienojas arī Siguldas novada pašvaldības kolektīvs!


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi