×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-08-06
Siguldā tiek pārrunāta Rail Baltica projekta attīstība Inčukalna pagasta teritorijā

Piektdien, 6. augustā, Siguldas Valsts ģimnāzijas telpās notika darba saruna starp satiksmes ministru Tāli Linkaitu, Rail Baltica projekta ieviesējiem un Siguldas novada pašvaldības domes vadību un atbildīgajiem speciālistiem. Sarunas laikā tika pārrunāta projekta virzība un iesaistīto pušu sadarbība, kā arī aktualizēts mobilitātes jautājums reģionālas, Baltijas un Eiropas mērogā.

“Rail Baltica dzelzceļa infrastruktūra tiek būvēta daudzām nākamajām desmitgadēm, tāpēc ir svarīgi visu iesaistīto pušu efektīvu sadarbību nodrošināt katrā projekta īstenošanas posmā,” tikšanās laikā ieskicēja satiksmes ministrs, turpinot, ka patlaban Rail Baltica pamattrases projektēšanas darbi notiek visā Latvijā, tāpēc šobrīd ir īstais brīdis aicināt pašvaldības uz sadarbību un labāko risinājumu meklēšanu, pielāgojoties stratēģiskajiem mērķiem un plānotai iedzīvotāju plūsmai, mobilitātei. Tālis Linkaits uzteica Siguldas novada pašvaldību par jau izveidoto satiksmes mezglu, kurā apvienojusies Siguldas autoosta un dzelzceļa stacija.

AS “RB Rail” tehniskais direktors Ēriks Diļevs klātesošajiem pastāstīja to, ka Rail Baltica Siguldas novadu šķērsos Inčukalna pagastā, netālu no Vangažu dzelzceļa stacijas. Jaunizveidotajā trasē plānota stacija, kuru, iespējams, varētu apvienot ar esošo Vangažu dzelzceļa staciju, tādējādi veidojot vienotu mobilitātes punktu gan vietējai, gan Rail Baltica pasažieru kustībai. Tāpat Rail Baltica šķērsos valsts autoceļu A2 ar pārvadu, netraucējot automašīnu kustībai. Tiks būvēts arī tilts pār Gauju, pamatus izbūvējot ārpus upes gultnes. Plānots, ka būvdarbi varētu tikt īstenoti līdz 2026.–2027. gadam. Savukārt jau 2022. gadā ar piegulošo zemju īpašniekiem, kuros tiks veidota Rail Baltica trase, tiks uzsāktas sarunas par īpašumu atsavināšanu. Par to un arī citām projekta aktualitātēm informēs gan projekta virzītājs, gan arī pašvaldība savos informācijas kanālos.

PAR PROJEKTU

Rail Baltica ir ilgtspējīgs dzelzceļa transporta infrastruktūras projekts, kura mērķis ir integrēt Baltijas valstis Eiropas dzelzceļa tīklā. Projektā piedalās piecas Eiropas Savienības valstis – Polija, Lietuva, Latvija un Igaunija, netieši arī Somija, pagarinot maršrutu ar savienojumu Tallina–Helsinki.

Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu Eiropas standarta sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju ar kopējo trases garumu 870 kilometri. Latvijā pamata trases garuma ir 265 kilometri.

Rail Baltica nodrošinās ātrgaitas starptautisko pasažieru pārvadājumus ar maksimālo kustības ātrumu 249 km/h, kravu pārvadājumus ar ātrumu 120 km/h, kā arī reģionālos pasažieru pārvadājumus ar ātrumu 200 km/h.

Šobrīd uz Rail Baltica pamata līnijas Latvijā plānotas 16 reģionālās pieturas Salacgrīvā, Tūjā, Skultē, Vangažos, Sauriešos, pie Slāvu tilta, Torņakalnā, Zasulaukā, Imantā, Jaunmārupē, Olainē, Ķekavā, Salaspilī, Baldonē, Iecavā un Bauskā un viena jauna 1520mm stacija Rīgā, Āgenskalnā pie Paula Stradiņa slimnīcas. Reģionālo staciju plānošana un projektēšana tiks veikta līdz 2023. gadam un tiks finansēta Rail Baltica projekta ietvaros. Plašāka informācija.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi