×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-08-10
Turaidas muzejrezervāts aicina dalīties ar fotogrāfijām no Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma

Tuvojoties Eiropas kultūras mantojuma dienām, kas šogad veltītas dzelzceļa satiksmei, Turaidas muzejrezervāts sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību veido izstādi “Siguldas dzelzceļa stacija laiku lokos”. Aicinām iesūtīt fotogrāfijas, kurās tiek atspoguļoti pasākumi Siguldas dzelzceļa stacijas un autoostas laukumā, lai kopā veidotu bagātīgu izstādi, kuras atklāšana plānota 17. septembrī.

Lai izstādē atspoguļotu Siguldas dzelzceļa stacijas un autoostas laukumu kā vienu no pilsētas sabiedriskās un kultūras dzīves centriem, fotogrāfijas par dažādiem pasākumiem šajā laukumā laika posmā no 2012. gada jūlija līdz 2021. gada augustam aicinām sūtīt līdz 20. augustam uz e-pasta adresi edgars.ceske@turaida-muzejs.lv. Izstādei izraudzītās fotogrāfijas tiks materiāli kompensētas.

Īpaši tiek gaidītas fotogrāfijas, kas atspoguļotu šādas tēmas:

  • Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma renovācija no 2012. gada jūlija līdz augustam;
  • pasākumu cikla “Rīga kā Eiropas kultūras galvaspilsēta, Sigulda tās oficiālais partneris” atklāšana Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā 2014. gada 19. janvārī, piedaloties Eiropas kultūras, daudzvalodības un jaunatnes lietu komisārei Andrulai Vasiliu un Latvijas kultūras ministrei Dacei Melbārdei;
  • dažādu ar ziemas sportu saistītu pasākumu norise stacijas laukumā, piemēram, Latvijas kamaniņu braucēju un skeletona komandu sagaidīšana, atgriežoties no XXII ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos 2014. gada 14. un 17. februārī, Eiropas čempionāta kamaniņu sportā atklāšana 2018. gada 25. janvārī un citi sporta pasākumi;
  • valsts svētku un svinamo dienu atzīmēšana Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā, piemēram, Lāčplēša diena;
  • dažādi estrādes un citi mūzikas koncerti, piemēram, igauņu blūza mūzikas izpildītāju Andreas Roots un Raul Terep koncerts “Ziemas blūzs” 2017. gada 16. decembrī;
  • dažādi adventes un Ziemassvētku pasākumi Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā; 
  • Māmiņdienas 2017., 2019. gada maijā, kā arī citos gados;
  • velomaratoni, orientēšanās sacensības un citas sacensības;
  • VIII Baltijas un ziemeļu valstu dziesmu svētku koncerts 2015. gada 27. jūnijā, kā arī citi koru koncerti;
  • Siguldas novada svētki stacijas laukumā.
     

Izstādes veidotāji aicina bildes iesūtīt tiff formātā, 300dpi, garākā mala nav mazāka par 50 cm.

 


© www.sigulda.lv


Pasākumi