×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-08-23
Pašvaldība sveic Zemessardzi 30 gadu jubilejā

Šodien, 23. augustā, aprit 30 gadi kopš dibināta Latvijas Republikas Zemessardze. Godinot Siguldas novada pašvaldības sadarbības partnerus – Zemessardzes 27. kājnieku bataljonu un Zemessardzes 19. kaujas nodrošinājuma bataljonu –, pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics abu bataljonu pārstāvjiem pasniedzis Siguldas novada pašvaldības Pateicības rakstus par aktīvu un pašaizliedzīgu darbību Siguldas novadā, kā arī par sadarbību un atbalsu sabiedriski nozīmīgu pasākumu nodrošināšanā.

Latvijas Republikas Zemessardze ir skaitliski lielākā Nacionālo bruņoto spēku vienība un valsts aizsardzības pamats. Zemessardzē vairāk nekā 8300 pašaizliedzīgu Latvijas pilsoņu no savas pamatnodarbošanās – darba vai studijām – brīvajā laikā ir apguvuši un turpina pilnveidot prasmes un iemaņas, kas nepieciešamas mūsu valsts aizsardzībai. Zemessargi pilda ne tikai militārus uzdevumus, bet arī sniedz atbalstu pazudušu cilvēku meklēšanā, iznīcina sprādzienbīstamus priekšmetus, piedalās glābšanas darbos, dzēš ugunsgrēkus, novērš plūdu radītās sekas.

Šobrīd Sigulda un Siguldas novads ir viens no Zemessardzes 27. kājnieku bataljona atbildības teritorijā esošajiem novadiem. Siguldā, Raiņa ielā 3, atrodas arī Zemessardzes 27. kājnieku bataljona rotas atbalsta punkts, kurā ir iespēja pieteikties brīvprātīgajam dienestam Zemessardzē.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi