×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-08-25
Siguldas slimnīcā pieejama valsts apmaksāta rehabilitācija pēc Covid-19 izslimošanas

Siguldas slimnīcā šovasar uzsākta stacionārā rehabilitācijas pakalpojuma sniegšana pieaugušajiem pēc Covid-19 pārslimošanas. Rehabilitācijas programma izveidota, lai novērstu vai mazinātu radušos funkcionēšanas traucējumus, kā arī novērtētu un mazinātu komplikāciju radītās sekas.

Rehabilitācijas pakalpojumus var saņemt pacienti, kuriem ir fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsta nosūtījums, pirms kura attiecīgais ārsts ir veicis novērtējumu, nosakot, vai pacienta funkcionēšanas traucējumi ir vai nav kompleksi un to pakāpi, kā arī to, vai ir citi novērojumi, piemēram, personas medicīniskais stāvoklis ir stabils, bet ir nepieciešama ārstniecības personāla uzraudzība 24 stundas diennaktī, pacientam ir nepieciešams rehabilitācijas kurss multiprofesionālas rehabilitācijas komandas uzraudzībā, pacientam ir vidēja vai smaga elpošanas mazspēja, mērena vai smaga kardiovaskulāra mazspēja, neiroloģiski bojājumi, muskuloskeletāli simptomi vai citas klīniskas izpausmes.

Kopumā Siguldas slimnīcā šogad tiek sniegtas sešas valsts apmaksātas rehabilitācijas programmas – ne tikai pacientiem pēc Covid-19 izslimošanas, bet arī ambulatori rehabilitācijas pakalpojumi gan bērniem, gan pieaugušajiem, tāpat arī rehabilitācija dienas stacionārā gan bērniem, gan pieaugušajiem, kā arī stacionārā subakūtā rehabilitācija sadarbībā ar Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu.

Siguldas slimnīcā rehabilitācijas pakalpojumus nodrošina divi fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsti, klīniskais un veselības psihologs, 14 fizioterapeiti, ergoterapeits, audiologopēds, trīs masieri, mākslas terapeits un trīs fizikālās un rehabilitācijas medicīnas māsas.

Pērn Siguldas slimnīcā tika veikti atjaunošanas darbi 3. nodaļā, kurā uzturas rehabilitācijas programmu pacienti, – izbūvētas jaunas un mūsdienīgas telpas, kas piemērotas pacientiem ar kustību traucējumiem un kurās ir jaunākajām tendencēm atbilstošs aprīkojums.

Jau ziņots, ka pašvaldību reformas rezultātā SIA “Siguldas slimnīca” kopš 2009. gada ir Siguldas novada pašvaldības kapitālsabiedrība. Slimnīca specializējusies dzemdību palīdzības jomā, kur dzemdību skaits ik gadu turpina pieaugt, rehabilitācijas pakalpojumu nodrošināšanā, mazinvazīvo ķirurģisko un ginekoloģisko operāciju veikšanā, kā arī robotizētajā stereotaktiskajā radioķirurģijā. Pateicoties Siguldas slimnīcas aktīvajam darbam, kā arī pašvaldības investīcijām, slimnīca turpina attīstīt gan novada iedzīvotājiem, gan viesiem, tostarp ārvalstu pacientiem, pieejamos pakalpojumus. Ik gadu Siguldas slimnīcas atbalstam – darbības nodrošināšanai, veselības aprūpes pieejamības nodrošināšanai, infrastruktūras uzlabošanai un nepieciešamās aparatūras iegādei – pašvaldība piešķir aptuveni 100 tūkstošus eiro.


© www.sigulda.lv


Pasākumi