×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-08-25
Siguldā norisināsies Nacionālo bruņoto spēku Gaisa atbalsta kontrolieru mācības

No 16. līdz 27. augustam Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Gaisa atbalsta kontrolieri sadarbībā ar Kaujas atbalsta bataljona Pretgaisa aizsardzības vienību, NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīriem un Gaisa Spēku Pretgaisa aizsardzības divizionu pilnveido iemaņas gaisa atbalsta procedūrās. Mācību laikā 26. augustā no plkst. 9.15 līdz 10.30 un 27. augustā no plkst. 11.00 līdz 12.00 (laikapstākļu dēļ laiks var tikt mainīts) Siguldas novadā, Kaķīškalna apkārtnē un uz pašvaldības ceļiem citviet Siguldas pilsētā un tuvākajā apkārtnē, īslaicīgi pārvietosies Latvijas un sabiedroto spēku karavīri un militārie transporta līdzekļi, bet virs Siguldas pārlidojumus veiks iznīcinātāji “F-35”, kas radīs īslaicīgu troksni. Karavīri pārvietosies gan ar automašīnām, gan kājām, un gaisā būs redzama un dzirdama bruņoto spēku lidmašīna.

Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām un īslaicīgi radītajiem trokšņiem! Mācībās radītais troksnis netiek uzskatīts par industriāli radītu troksni un līdz ar to netiek ierobežots laikā un vietā, ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam. Latvijas gaisa telpā militāro gaisa kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam.

Gaisa atbalsta kontrolieri ir vienas no augsta līmeņa spējām, ko Latvijas bruņotie spēki attīstījuši, pateicoties partnerībai ar Mičiganas Nacionālo Gvardi. Gaisa atbalsta kontrolieris no priekšējām līnijām koordinē un tieši vada tuvo gaisa atbalstu un cita veida gaisa atbalsta operācijās. Tuvais gaisa atbalsts ietver gan lidmašīnu, gan helikopteru gaisa operācijas pret ienaidnieka objektiem tuvā distancē no pašu karaspēka vienībām.

Aicinām iedzīvotājus un pilsētas viesus būt saprotošiem un neuztraukties, redzot vai dzirdot karavīrus un bruņoto spēku gaisa kuģi!


© www.sigulda.lv


Pasākumi