×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-08-27
Siguldas novada uzņēmēji diskutē par konkurētspējas veicināšanu ar ekonomikas ministru

Piektdien, 27. augustā, ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs darba vizītē apmeklēja Siguldas novadu, lai ar uzņēmējiem pārrunātu viņiem aktuālos jautājumus, diskutētu par attīstību un konkurētspējas veicināšanu.

Lai izprastu uzņēmēju darbību dažādās jomās, kā arī pārrunātu nepieciešamo atbalstu, ko varētu sniegt valsts institūcijas, īpaši Ekonomikas ministrija, tika apmeklēts Inčukalna pagasta uzņēmums SIA “Rāmkalni Nordeco”, kas nodarbojas ar sukāžu un citu produktu ražošanu. Ministrs apmeklēja arī vieno lielākajiem Allažu pagasta uzņēmumiem “Kokpārstrāde–98”, kas ir vadošais uzņēmums apdares līstu ražošanā un eksportā. Tāpat ministrs tikās ar Siguldas slimnīcas vadītāju Valdi Siļķi un radioķirurģijas centra “Sigulda” kolektīvu, kuri pastāstīja par Austrumeiropā vienīgo Cyberknife tehnoloģiju labdabīgu un ļaundabīgu audzēju ārstēšanā.

Arī Siguldas Biznesa inkubatora dalībniekiem bija iespēja pastāstīt savu uzņēmējdarbības stāstu un ieskicēt nepieciešamo uzņēmējdarbības atbalsta mehānismus no valsts budžeta. Sarunā ar ministru Jāni Vitenbergu piedalījās SIA “RUBRIG”, SIA “Ārpus”, SIA “Design Tree”, kā arī SIA “Nutriboom” pārstāvji.

Tikšanās laikā ar Siguldas novada pašvaldības vadību tika aktualizēts jautājums par dzīvojamā fonda palielināšanu Siguldas novadā, kā arī tehnoloģiju izglītības attīstību sabiedrības un uzņēmējdarbības interesēs. Pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitevics izteica gandarījumu par to, ka ministrijas biroja pārstāvji dodas reģionālās vizītes, iepazīstot katra reģiona īpašās sfēras un augstās pievienotās vērtības uzņēmējdarbību, un izzina iespēju palīdzēt un atbalstīt konkrētās sfēras attīstību, tehnoloģiju iegādi, kā arī darba spēka izglītošanu un piesaisti.

Darba vizītes noslēgumā Ekonomikas ministrijas biroja un Siguldas novada pašvaldības pārstāvji tikās ar Siguldas novada Uzņēmējdarbības konsultatīvās padomes pārstāvjiem, lai pārrunātu aktuālās sadarbības tēmas, uzņēmējdarbības attīstību, pieejamos grantus un ES fondu līdzfinansējumu, kā arī citus instrumentus Latvijas ekonomikas izaugsmei.


© www.sigulda.lv


Pasākumi