×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 1. maijs
Šodien sveicam: Ziedonis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-09-01
Noslēgusies Laurenčos aizvadītā nometne “Piedzīvojumu meklētāji 2021”

Augustā Laurenču sākumskolā norisinājās biedrības “Laurenču vecāku atbalsta biedrība” organizētā nometne “Piedzīvojumu meklētāji 2021”. Nometnē piedalījās Siguldas novada bērni un jaunieši vecumā no 7 līdz 12 gadiem.

Tās laikā tika apgūtas ļoti dažādas prasmes – ugunskura veidošana un iekuršana ar sērkociņiem un kramu, mezglu siešana, nometnes iekārtošana, telts celšana, kā arī šaušana ar loku. Paralēli šīm aktivitātēm bērni un jaunieši piedalījās arī radošajās darbnīcās, apguva hip-hop un brake dance deju pamatus un piedalījās sporta aktivitātēs.

Nometnes laikā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Siguldas daļas komandiera Ulda Millera vadībā bērniem tika pasniegta lekcija par ugunsdrošību, kā arī ugunsdzēsības tehnikas demonstrējumi no Inčukalna Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības.

Lai jaunieši uzzinātu citas būtiskas un noderīgas aktualitātes, nometnē viesojās arī pārstāvji no Dabas aizsardzības pārvades, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes un Siguldas iecirkņa, kā arī Kārtības policijas nodaļas. Tāpat nometnes dalībniekus iepriecināja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kinoloģijas nodaļas pārstāvji, kuri ar saviem četrkājainajiem draugiem rādīja dažādus paraugdemonstrējumus.

Viena no gaidītākajām aktivitātēm bija pārgājiens no Siguldas uz Krimuldas baznīcu pa Kubeseles dabas taku un nakšņošana teltīs. Telšu nometnē vakars tika noslēgts ar spēlēm, zefīru ēšanu pie ugunskura un atraktīviem vakara priekšnesumiem. Daļai nometnes dalībnieku šī bija arī pirmā reize nakšņošanai teltī, līdz ar to tas bija īsts pārbaudījums un piedzīvojums.

Kopumā bērni un jaunieši ļoti daudzveidīgi un lietderīgi pavadīja piecas vasara brīvlaika dienas un ieguva sev jaunus draugus, kā arī labāk iepazina sevi un cits citu.

Nometne tapa, “Laurenču vecāku atbalsta biedrībai” sadarbojoties ar Siguldas novada pašvaldību un Laurenču sākumskolu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi