×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-09-07
Siguldas novadā 50 personas saņēmušas sabiedrībā balstītus pakalpojumus

Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar Rīgas plānošanas reģionu turpina īstenot deinstitucionalizācijas projektu. Tā laikā sabiedrībā balstītus pakalpojumus līdz šim Siguldas novadā saņēmušas 50 personas – 21 bērns ar funkcionāliem traucējumiem un 29 pilngadīgas personas ar garīga rakstura traucējumiem.

Siguldas novadā pieaugušas personas ar garīga rakstura traucējumiem visvairāk saņēmušas speciālistu konsultācijas un psiholoģiskā atbalsta grupas nodarbības. Pieprasītas ir bijušas psihologa konsultācijas, mākslas terapijas un smilšu terapijas nodarbības. Savukārt bērni ar funkcionāliem traucējumiem ir saņēmuši plašu rehabilitācijas pakalpojumu klāstu – fizioterapiju, mākslas terapiju, smilšu terapiju, mūzikas terapiju. Arī bērnu vecākiem bija iespēja saņemt izvēlētās terapijas.

Šajā gadā turpināsies bērnu ar funkcionāliem traucējumiem un personu ar garīga rakstura traucējumiem vajadzību izvērtēšana un individuālā atbalsta plāna sastādīšana, kas nodrošinās nepieciešamos rehabilitācijas un atbalsta pakalpojumus vēl tiem cilvēkiem, kuri gaida, lai saņemtu pakalpojumus.

Kopumā Rīgas plānošanas reģiona pašvaldībās deinstitucionalizācijas projekta laikā sabiedrībā balstītus sociālos pakalpojumus saņem 377 bērni ar funkcionāliem traucējumiem un 189 pilngadīgas personas ar garīga rakstura traucējumiem. Vēl 133 bērnu ar funkcionāliem traucējumiem likumiskie pārstāvji vai audžuģimenes saņem sociālās rehabilitācijas pakalpojumus.

Jau ziņots, ka Siguldas novadā deinstitucionalizācijas projekta laikā norisinās arī grupu mājas būvniecība. Grupu māja nodrošinās cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem atbalstu un ģimenisku vidi dzīvojot neatkarīgu dzīvi, kā arī izslēgs iespēju, ka cilvēks nokļūst ilgstošas sociālās aprūpes institūcijā.

Sabiedrībā balstīti sociālie pakalpojumi tiek nodrošināti Rīgas plānošanas reģiona īstenotajā Eiropas Sociālā fonda projektā Nr. 9.2.2.1./15/I/002 “Deinstitucionalizācija un sociālie pakalpojumi personām ar invaliditāti un bērniem”.


© www.sigulda.lv


Pasākumi