×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 30. aprīlis
Šodien sveicam: Lilija, Liāna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2009-09-17
Atklās gleznotāju Kārļa Siliņa un Tatjanas Semanes darbu izstādi

 Piektdien, 18.septembrī plkst. 18.00 Kultūras un mākslas telpā „Siguldas Tornis” tiks atklāta gleznotāju Kārļa Siliņa un Tatjanas Semanes darbu izstāde.

 Kārlis Siliņš – gleznotājs, Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. Līdz šim bijis 10 personālizstāžu autors. Savā daiļradē Kārlis Siliņš pievērsies gan abstrahētām klusajām dabām un figurālām kompozīcijām, gan stilizētām ainavām. Glezniecībai izmantojis dažādu formātu audeklus, par visiecienītāko uzskatot kvadrātu. Kārlis Siliņš aktīvi piedalās nozīmīgās vietējās un starptautiska mēroga izstādēs Latvijā un ārzemēs, tostarp Somijā, Austrālijā, Izraēlā, Francijā, Vācijā, Zviedrijā. Kārļa Siliņa darbi atrodas Valsts Mākslas muzeja un Latvijas Mākslinieku savienības muzeja kolekcijās un privātkolekcijās Latvijā, ASV, Vācijā, Zviedrijā, Somijā, Turcijā, Krievijā, Francijā un Austrālijā.

 Tatjana Semane – gleznotāja, filozofijas doktore, vairāku grāmatu autore. Latvijas Mākslinieku savienības biedre. Kopš 2000.gada T.Semane bijusi 9 personālizstāžu Latvijā un ārvalstīs autore. Piedalījusies arī vairākās grupu izstādēs. Pavadot dzīvesbiedru Einaru Semani diplomāta gaitās Ķīnā, ASV un Somijā, viņa plaši iepazinusi austrumu un rietumu kultūras.

 Par izstādi „Siguldas Tornī” Tatjana Semane teic: „Manas gleznas šajā izstādē simboliski varētu apvienot ar nosaukumu „Vienvirziena biļete”. Mana izpratnē tā ir biļete uz jauno un nezināmo. Tas ir kā simbols tam, ka var pat neatgriezties vairs pie parastā un neziņa, vai maz to vairs vēlas. Izstādes gleznas paudīs šī aizraujošā ceļojuma mirkļus un pārdomas, kopā ar uzticamo draugu – sarkano krāsu. Tā man iemieso emocijas, kaislības, drosmi un prieku dzīvot un mīlēt - dzīves jēgas un mīlestības meklējumus. Tieši to simbolizē arī sievietes manās gleznas. Vienvirziena biļete ir arī brauciens uz Siguldu. Esmu ļoti pagodināta, ka tā ir mana otrā izstāde Siguldā, no kurienes nāk mana vīra Einara Semaņa ģimene un man ļoti tuvi draugi. Šo izstādi veltu visskaistākajai pilsētai pasaulē un it īpaši siguldietei Annai Semanei, jo šis ir viņas jubilejas gads.”

 Izstāde būs skatāma līdz 30.oktobrim Kultūras un mākslas telpas „Siguldas Tornis” rudens/ziemas sezonas darba laikos vai arī citā laikā pēc iepriekšējas vienošanās pa tālruni 29218240 vai 29222099.
 

 

Kultūras un mākslas telpa „Siguldas Tornis”:

Adrese: Ausekļa iela 6, Sigulda,

Darba laiks:   pirmdien, otrdien – slēgts

                        Trešdienās, ceturtdienās – pēc iepriekšēja pieteikuma

                        Piektdienās plkst. 12.00 – 17.00

                        Sestdienās plkst. 11.00 – 16.00

                        Svētdienās plkst. 12.00 – 16.00

Tālruņi: 29218240 vai 29222099.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi