×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-09-20
Siguldā norisinājās Vidzemes mēroga jauniešu forums

18. septembrī kultūras centrā “Siguldas devons” norisinājās Vidzemes mēroga jauniešu forums “Jaunietis starp šodienu un rītdienu”, kurā piedalījās jaunieši, jaunatnes jomā strādājošie un dažādu nevalstisko organizāciju pārstāvji no Vidzemes novada – Rīgas, Cēsīm, Valmieras, Valkas, Alūksnes un citām mazākām reģiona vietām. Forumā ar izzinošām, iedvesmojošām un jauniešiem aktuālām uzrunām uzstājās vairākas sabiedrībā zināmas personības.

Pasākumu atklāja un ar savu pieredzi dalījās Eiropas Parlamenta deputāte Dace Melbārde, kura aicināja jauniešus izmantot Eiropas Savienības iespējas – Erasmus+ programmu, brīvprātīgo darbu, jauniešu apmaiņas braucienus, mācīties svešvalodas un stiprināt līderības prasmes. Savukārt Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics uzsvēra izglītības, sporta un brīvā laika pavadīšanas iespējas Siguldā un to nozīmi veselas personības izaugsmē, kā arī aicināja jauniešus darīt visu ar aizrautību, spēku un uz visiem 100! Latvijas Studentu apvienības valdes loceklis, siguldietis Rūdolfs Aleksandrs Strods stāstīja par ieguvumiem un motivāciju, kāpēc jauniešiem būt pilsoniski aktīviem, sniedza informāciju par iespējām līdzdarboties vietējā, nacionālā un starptautiskā līmenī.

LIAA Siguldas Biznesa inkubatora vadītāja Dace Vanaga sniedza informāciju par biznesa uzsākšanas iespējām un aicināja jauniešus plašināt savu redzesloku, mācīties mūža garumā, pilnveidojot savas personīgās kompetences, jo nākotnē vismaz 30% profesiju būs pilnīgi jaunas. SPIIKIIZI Studios vadītājs un biznesa psihologs Āris Birze nodemonstrēja, ka vislielākā drosme ir būt pirmajam un aicināja labāk pabeigt iesākto, nekā izdarīt to perfekti. “Ghetto Games” vadītājs Raimonds Elbakjans aicināja jauniešus īstenot savas idejas un uzsvēra savas pamatvērības – mīlestību, līdzcietību un draudzību. Pusaudžu Resursa centra mentore Romija Krēzija aicināja jauniešus izprast mentālās veselības nianses un atgādināja, ka nevajag kautrēties meklēt palīdzību, ja tā ir nepieciešama.

Foruma otrajā daļā jaunieši dalījās darba grupās, lai izstrādātu priekšlikumus un ieteikumus tādās jaunatnes jomās kā līdzdalība, izglītība un apmācības, nodarbinātība, sociālā iekļaušana, veselība un labklājība. Siguldas novada jauniešu, jaunatnes jomā iesaistīto grupa runāja par aktuālo novadā un izstrādāja priekšlikumu Siguldas novada pašvaldībai. Viņi diskutēja par Raiņa parka uzlabošanu, interešu izglītības papildināšanu, jauniešu motivēšanu strādāt. Tāpat arī jaunieši ierosināja izveidot apvienotā Siguldas novada jauniešu domi.

Latvijas Jaunatnes padomes pārstāvji vadīja jauniešu grupu, kas aktualizēja un sniedza ieteikumus jauniešu problēmu risināšanai Latvijā, sevišķi mentālo veselību un iespējām izvēlēties nākotnes profesiju. Savukārt Dace Melbārde un Katrīna Leitāne vadīja jauniešu grupu, kas veidoja priekšlikumus un ieteikumus Eiropas Parlamentam, konferencei par Eiropas nākotni.

Forums noslēdzās ar koncertu kultūras centra “Siguldas devons” pagalmā, kurā uzstājās grupa “Sudden lights”.

Jauniešu forums tika organizēts projekta “Starpnovadu tīklošanās” ietvaros, ko atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija un Jaunatnes Starptautisko programmu aģentūra. Projekts tika iesniegts Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas projektu konkursā “Starpnovadu un starpinstitūciju sadarbība jaunatnes politikas īstenošanai vietējā līmenī” un tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2020. gada valsts budžeta finansējuma ietvaros, kā arī sadarbojoties ar Latvijas Jaunatnes Padomi, Eiropas Ekonomikas un Sociālo lietu komiteju.

Youtube


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi