×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-09-20
Lēdurgā aizvadīti ikgadējie parka svētki

Aizvadītājā nedēļas nogalē, 19. septembrī, Lēdurgas dendroparkā notika ikgadējie Lēdurgas parka svētki “Čibu čabu pa lapu lapām”. Svētku laikā apmeklētājiem bija iespēja iepazīt parka teritoriju, izzināt dabu radošajās darbnīcās un izgaršot rudens garšu burciņās. Par muzikālo noskaņojumu parūpējās lēdurdzietis Modris Motte, kurš ar saksofona spēli piepildīja parka teritoriju, un Lēdurgas kultūras nama folkloras kopas “Putni”, kā arī VPDK “Lēdurga” dalībnieku saspēlēšanas, sadziedāšanās un dancošanas prieks.

Piedaloties konkursā “Kas garšīgs burciņā?”, ikviens varēja izgaršot rudeni un sajust tā klātesamību. Konkursa dalībnieki dalījās ar pašu gatavotajiem salātiem un citi, tos izgaršojot, vērtēja. Konkursā 1. vietu izcīnīja Andīnas Akulovas gatavotie salāti “Gurķis sinepi dancināja”, 2. vietu – Antras Logitas meistarotie “Nikolaja salātiem”, bet 3. vietu – “Rudens zacenītei”, ko gatavojusi Vineta Krišjāne.

Lai izzinātu parka daudzveidīgo teritoriju, tika organizēta orientēšanās sacensības. Orientēšanās spēles notika ar 9 kontrolpunktiem punktiem, kuros bija veicami dažādi rudenīgi uzdevumi. Visātrākā komanda šajās sacensībās bija Zemīšu ģimene, 2. vieta – Miķelsonu ģimene un 3. vieta – “Pīlādzīša dāmas”.

Lai ikvienam svētku apmeklētājam būtu interesējoša nodarbe, parka dārznieces Modrītes Karasevas-Žunes vadībā varēja apgūt jaunas prasmes, piedaloties radošajās darbnīcās, izzināt rudens augus un citas veltes.

Lēdurgas dendroparks ir viens no lielākajiem un daudzveidīgākajiem dendroloģiskajiem stādījumiem Latvijā – tajā aug aptuveni 1000 dažādu sugu kokaugu un dekoratīvo krūmu. Parka teritorijā iespējams doties gan nesteidzīgās individuālās pastaigās, gan ekskursijās gida pavadībā pa dažādiem pastaigu maršrutiem, kas ļauj iepazīt arī Lēdurgas vēsturi, piedalīties radošās darbnīcās, izmēģināt disku golfa spēli un aktīvi pavadīt brīvo laiku dabā.

Plašāka informācija Lēdurgas dendroparka tīmekļa vietnē ledurgasdendroparks.lv


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi