×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-09-20
Siguldas novada bibliotēku krājumu papildina trīs grāmatas par novadniekiem

Visas Siguldas novada 13 bibliotēkas aizvadītajā nedēļā saņēma dāvinājumā trīs grāmatas, ar ko papildināt savu krājumu – grāmatu par latviešu literātiem, inčukalniešiem “Doku Atis, Jānis Sudrabkalns, Leons Briedis un Inčukalns”, par tēlnieku Aivaru Gulbi “Gulbja spārni” un izdevumu “Anšlava Eglīša dzīve trijās burtnīcās”. Grāmatas novada bibliotēkām pasniedza Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Linards Kumskis.

Grāmata “Doku Atis, Jānis Sudrabkalns, Leons Briedis un Inčukalns” aptver rakstnieku darbu kopojumu, ko veicis Latvijas Universitātes emeritētais profesors, Latvijas Rakstnieku savienības biedrs Viesturs Vecgrāvis, kurš kopš 2013. gada dzīvo Inčukalnā. Grāmatā uzrakstīts arī plašs ievads par trīs minētajiem rakstniekiem un viņu saistību ar Inčukalnu. Doku Atis (1861–1903) Inčukalnā nodzīvojis desmit gadus, Sudrabkalns (1894–1975) dzīves pirmos astoņus gadus, bet Briedis (1949–2020) – vairāk nekā desmit gadus pagājušā gadsimta 60. un 70. gados.

Grāmatas “Gulbja spārni” pamatā ir ieskats tēlnieka Aivara Gulbja personībā un tā laika notikumos. Tā stāsta par radoša mākslinieka un varas attiecībām, par norisēm latviešu mākslā un tēlniecībā, parādot 20 gadsimta sešdesmitos, septiņdesmitos, kā arī astoņdesmitos gadus, kas ir bijis gan peltais, gan arī slavinātais laiks. Grāmata ietver informāciju arī par tēlnieka Aivara Gulbja bērnību un skolas gadiem, kas aizvadīti Lēdurgā un Krimuldā.

Savukārt izdevuma “Anšlava Eglīša dzīve trijās burtnīcās” katrā burtnīcā atspoguļots kāds Anšlava Eglīša dzīves posms – bērnība, jaunība un dzīve svešumā. Izdevums lasītāju aizved ceļojumā gan uz A. Eglīša bērnības vietām, gan Eiropas ievērojamākajām pilsētām. Tieši savus skaistākos jaunības gadus rakstnieks un dzejnieks Anšlavs Eglītis pavadījis Inciemā.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi