×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 1. maijs
Šodien sveicam: Ziedonis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-09-23
Novada jaunieši aicināti iesaistīties Karjeras nedēļā un izzināt IKT nozari

No 11. līdz 15. oktobrim visā Latvijā jau devīto gadu notiks Karjeras nedēļa, kuru sadarbībā ar partneriem reģionos organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra. Šogad Karjeras nedēļa ar saukli “IKT tavai karjerai” tiekveltīta informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares iepazīšanai. Piedaloties Karjeras nedēļā, jaunieši varēs apzināt informācijas un komunikācijas tehnoloģiju aktualitāti un pielietojumu sadzīvē, izzināt ar jomu saistīto profesiju spektru, atklāt profesijām nepieciešamās prasmes un uzklausīt iedvesmojošu nozares pārstāvju stāstus, kā arī piedalīties ideju hakatonā.

Lai izzinātu šī gada Karjeras nedēļas tēmu, tās laikā notiks vairāki centrālie pasākumi. 11. oktobrī tiks aizvadīta tiešsaistes diskusija “Tehnoloģijas – ģimenē draugs vai svešinieks?”, kurā aicināti piedalīties bērnu un jauniešu vecāki. Diskusijas laikā pārrunās tehnoloģiju lomu ģimenē, kā arī kā vecāki, kuriem tehnoloģijas nav tuvas, var sniegt atbalstu jauniešiem šajā jomā. Savukārt 12. oktobrī notiks jauniešu diskusija “Iedvesmas stāsti – kā es nokļuvu IKT nozarē?”. Sarunu laikā pieredzes stāstos dalīsies profesionāļi, kuri darbojas IKT nozarē.

Paralēli tiešsaistes diskusijām visu Karjeras nedēļu skolotājiem būs pieejams izglītojošs materiāls 7.–9. klasēm, kas rosinās izmēģināt radošu programmēšanu. Savukārt no 14. līdz 15. oktobrim vidusskolēni un profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi varēs piedalīties hakatonā, kura laikā tiks meklētas atbildes un piedāvāti risinājumi, kā ar mūsdienu tehnoloģiju sniegtajām iespējām palīdzēt jauniešiem efektīvi risināt dažādus karjeras jautājumus.

Karjeras nedēļa notiks kopā ar pasākuma organizatoriem reģionos gan vispārējās, gan profesionālās izglītības iestādēs, un, kā ik gadu, izglītības iestādes organizēs ar tēmas izpēti saistītus izzinošus pasākumus – diskusijas, tematiskas mācību stundas, radošās darbnīcas, tikšanās ar uzņēmumu un augstskolu pārstāvjiem, skolu absolventiem, skolēnu vecākiem un nozares pārstāvjiem. Par aktivitātēm Siguldas novada izglītības iestādēs, audzēkņi un viņu vecāki ir aicināti interesēties izglītības iestādē, kurā bērns mācās.

Ievērojot epidemioloģiskās prasības, lielākā daļa pasākumu notiks tiešsaistē, savukārt daļa pasākumu vienas klases vai vienas komandas ietvaros notiks klātienē, ievērojot epidemiologu rekomendācijas un atbildīgo iestāžu rīkojumus.

Plašāka informācija par pasākumu, tā programmu apskatāma, apmeklējot Valsts izglītības attīstības aģentūras tīmekļa vietni www.viaa.gov.lv.

Karjeras nedēļu īsteno Valsts izglītības attīstības aģentūra projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” laikā ar Eiropas Sociālā fonda un valsts finansējumu.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi