×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 1. maijs
Šodien sveicam: Ziedonis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-09-28
Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēknes literārais darbs publicēts dzejas grāmatā

Siguldas Valsts ģimnāzijas 9.c klases audzēkne Elza Sīle 2021. gada pavasarī piedalījās biedrības “Ascendum” un Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomes izsludinātajā dzejoļu konkursā. Tajā savus darbus varēja iesūtīt 5–15 gadus vecus bērni un pusaudži no visas Latvijas. Elzas un citi labākie darbi tika publicēti dzejas gadagrāmatā bērniem “Garā pupa 2021”, kas iznāca septembrī, Dzejas dienu laikā.

Ar Elzas dzejoli “Diskusija ar sevi” var iepazīties grāmatas 216. lappusē. Elza dzejolī aktualizē pusaudža redzējumu par globālām problēmām un sabiedrības dalījumu jebkādās grupās. Dzeja ir veids, kā runāt ar pasauli par sev aktuālo. Mūsdienu pasaulē, kad ir tik daudz viedokļu, atrast atbildes uz jautājumiem nav viegli. Lai pasauli mainītu, ir jābūt drosmei.

Elza daudz lasa, ir ļoti radoša, drosmīga, gatava domāt, analizēt un dalīties ar citiem savā redzējumā. Jauniete spēj vārdus savirknēt dzejā tā, lai tie paustu pārdomas par savu laiku un uzrunātu līdzīgi domājošos.

Gadagrāmata “Garā pupa” pirmo reizi tika izdota 1983. gadā Ulda Ausekļa vadībā. Tajā apkopo dažādu autoru dzeju bērniem, iekļaujot gan tulkoto literatūru, gan arī pašu bērnu radīto. Mūsdienās šo projektu atjaunoja un turpina biedrība “Ascendum” ar dzejnieces Ineses Zanderes atbalstu.

Lepojamies ar jaunietes sasniegumiem un ceram arī turpmāk lasīt Elzas literāros darbus!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi