×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-09-28
No 1. oktobra pašvaldība uzsāk darbu jaunajā struktūrā; iedzīvotājiem pakalpojumi tiks nodrošināti tāpat kā iepriekš

Šā gada 1. jūlijā stājās spēkā administratīvi teritoriālā reforma, kuras rezultātā Siguldas novads apvienojies ar Krimuldas un Mālpils novadu, kā arī Inčukalna pagastu. Patlaban noslēgusies jaunās Siguldas novada pašvaldības struktūras izveide, kuru izstrādājusi auditoru kompānija “Ernst & Young Baltic”, un no 1. oktobra Siguldas novada pašvaldības administrācija uzsāks darbu jaunajā struktūrā.

Lai arī pašvaldības administrācijā ir veiktas izmaiņas, iedzīvotājiem pašvaldības pakalpojumu saņemšana nemainās, tos joprojām varēs saņemt jau esošajās klientu apkalpošanas vietās. Dažādus pašvaldības un valsts pakalpojumus katru darbdienu var saņemt valsts un pašvaldības vienotajos klientu apkalpošanas centros:

  • Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā Siguldā, Raiņa ielā 3;
  • Mālpilī, Nākotnes ielā 1;
  • Inčukalnā, Atmodas ielā 4;
  • Krimuldā, Raganā, Parka ielā 1;
  • Mores pagasta pārvaldē Siguldas ielā 11;
  • Allažu pagasta pārvaldē Birzes ielā 4.

Klientu apkalpošanas centru darba laiks:

  • pirmdienās plkst. 8.00–13.00 un 14.00–18.00;
  • otrdienās plkst. 8.00–13.00 un 14.00–17.00;
  • trešdienās plkst. 8.00–13.00 un 14.00–17.00;
  • ceturtdienās plkst. 8.00–13.00 un 14.00–18.00;
  • piektdienās plkst. 8.00–14.00.

Savukārt Pakalpojumu centrā apmeklētāji tiek pieņemti pirmdienās un ceturtdienās plkst. 8.00–18.00, otrdienās, trešdienās un piektdienās plkst. 8.00–17.00.

Inčukalna pagastā oktobrī tehnisku iemeslu dēļ klientu apkalpošana tiks nodrošināta pirmdienās un ceturtdienās plkst. 8.00–13.00 un 14.00–18.00. Patlaban tehnisku iemeslu dēļ nav iespējams Inčukalnā saņemtSiguldas ID kartes, aicinām to saņemt Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3 vai Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā Ausekļa ielā 6, Siguldā, Klientu apkalpošanas centrā Nākotnes ielā 1, Mālpilī, Klientu apkalpošanas centrā Parka ielā 1, Raganā.

Ērtākai un ātrākai pakalpojumu saņemšanai iedzīvotāji aicināti izmantot pašvaldības pakalpojumu portālu e.sigulda.lv, kas tagad pieejams arī Mālpils, Krimuldas, Lēdurgas un Inčukalna pagasta iedzīvotājiem, tādējādi paplašinot pakalpojumu saņemšanas iespējas. Tāpat novadnieki var zvanīt uz bezmaksas informatīvā tālruņa numuru 80000388. Dažādus valsts pakalpojumus neklātienē var saņemt arī tīmekļa vietnēs www.latvija.lv un www.epakalpojumi.lv.

Lai sazinātos ar konkrētiem speciālistiem, aicinām izmantot kontaktinformāciju, kas pieejama pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Kontaktinformācija”.

Šobrīd atbilstoši Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumam ir pārejas periods, kura laikā līdz jaunu novada saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2022. gada 1. jūnijam ir spēkā novadu veidojošo bijušo pašvaldību saistošie noteikumi. Tas nozīmē, ka līdz brīdim, kad Siguldas novada pašvaldības dome pieņems jaunus saistošos noteikumus attiecīgajās nozarēs, pievienotajās teritorijās darbojas katra bijušā novada saistošie noteikumi un arī šajos saistošajos noteikumos paredzētie pašvaldību sniegtie pakalpojumi un atvieglojumi. Atgādinām, ka Siguldas novada pašvaldības saistošo noteikumu publicēšanas vieta ir oficiālais izdevums “Latvijas Vēstnesis”, kas pieejams arī tiešsaistē tīmekļa vietnē www.vestnesis.lv; drīzumā tur varēs vienkopus apskatīt aktuālās saistošo noteikumu redakcijas. Tāpat arī ik mēnesi izdevumā “Siguldas Novada Ziņas” tiek veidots apkopojums ar tiem saistošajiem noteikumiem, kuros veikti grozījumi.

Aktuālā informācija par norisēm Siguldas novadā pieejama tīmekļa vietnē www.sigulda.lv, kā arī sociālo tīklu vietnēs Facebook, Twitter un Instagram. Iedzīvotājiem ir iespēja arī pieteikties Siguldas novada pašvaldības aktuālo jaunumu saņemšanai e-pastā reizi nedēļā. Savu e-pastu var pieteikt tīmekļa vietnē www.sigulda.lv, sadaļā “Jaunumi e-pastā”.


© www.sigulda.lv


Pasākumi