×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-09-30
2022. gadā plānots noslēgt Mores Amatu mājas būvniecību un daudzfunkcionāla centra izveidi

Lai uzlabotu sociālās palīdzības pakalpojumu pieejamību un nodrošinātu telpas ne tikai mācību programmas īstenošanai Mores pamatskolā, bet arī brīvā laika pavadīšanas iespējām pagasta iedzīvotājiem, Siguldas novada pašvaldības dome 23. septembra sēdē apstiprināja investīciju projekta “Amatu mājas izglītības iestādes mājturības, tehnoloģiju un mākslas nodarbībām, mūžizglītības pasākumiem un amatu prasmju darbnīcu izveidei pārbūve” finansēšanu.

Pašvaldība projekta 1. kārtas realizāciju veica 2019. gadā, kuras laikā tika veikti pārbūves darbi un izveidots sociālo pakalpojumu saņemšanas vieta, kurā ģimenes vai personas ar trūcīgas vai maznodrošinātas personas statusu, kā arī personas pensijas vecumā un ģimenes, kurās ir personas ar funkcionāliem traucējumiem, tāpat arī krīzes situācijās esošās ģimenes var saņemt sociālos pakalpojumus, piemēram, arī dušas un veļas mazgāšanas pakalpojumu. Projekta 1. kārtas laikā tika izbūvēta katlu māja, kas nodrošina siltuma padevi ne tikai Mores Amatu mājai, bet arī Mores pagasta pārvaldes ēkai un daļēji arī Mores pamatskolai. Līdz projekta īstenošanai šīm ēkām tika izmantota malkas apkure.

Savukārt projekta 2. kārtas laikā Mores Amatu mājā paredzēts izveidot daudzfunkcionālas telpas, lai morēniešiem būtu pieejami izglītības, tai skaitā, kultūrizglītības un mūžizglītības pakalpojumi. Plānots, ka ēkā Mores pamatskola īstenos profesionālās izglītības programmu skolēniem ar speciālām vajadzībām. Tāpat telpas tiks izmantotas mākslas un citām radošajām nodarbībām, kurās varēs iesaistīties ikviens bērns un pieaugušais.

Kopējās projekta “Amatu mājas izglītības iestādes mājturības, tehnoloģiju un mākslas nodarbībām, mūžizglītības pasākumiem un amatu prasmju darbnīcu izveidei pārbūve” būvniecības izmaksas ir 501 178,72 eiro, no tiem 451 040 eiro – Valsts kases aizņēmums. Plānots, ka projekta 2. kārta tiks pabeigta 2022. gadā.

Jau ziņots, ka 2015. gadā Siguldas novada pašvaldība iegādājās Cēsu rajona patērētāju biedrībai piederošu vidi degradējošu ēku Mores pagasta centrā, lai tur izveidotu Mores Amatu māju, kurā morēnieši varētu saņemt ikdienā nepieciešamos pakalpojumus.


© www.sigulda.lv


Pasākumi