×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-10-05
Pašvaldība devusi saskaņojumu SIA “Wesemann–Sigulda” iekļaušanai “Adven” grupā

Siguldas novada pašvaldības domes sēdē apstiprināts, ka “Adven” un “Wesemann” veic biznesa darījumu, kurā “Adven” iegādājas aktīvus un pārņem centralizētās siltumapgādes pakalpojumus Siguldas novadā no uzņēmuma “Wesemann”. Iedzīvotājiem pakalpojuma sniegšanā nav plānotas izmaiņas.

Lai turpinātu optimizēt izmaksas un modernizētu kopējo sistēmu, nodrošinot drošu un ilgtspējīgu siltumapgādi pilsētā, Siguldas novada pašvaldība jau iepriekš meklēja veidus, kā nomainīt 1972. un 1974. gada apkures katlus, ar kuriem tiek saražoti aptuveni 85% no kopējā pilsētai nepieciešamā siltumenerģijas apjoma. Aprēķināts, ka investīcijas jaunu šķeldas (biomasas) katlu māju būvniecībai ir lēšamas vairāku miljonu eiro apmērā, kuras pilnībā vai daļēji būtu investējamas no pašvaldības budžeta vai arī no pakalpojumu sniedzēju puses. Lai to nepieļautu, Siguldas novada pašvaldība vienojusies ar “Adven” par šķeldas katlumājas modernizāciju, uzstādot jaunas iekārtas. Tādējādi lielākais siltumenerģijas apjoms tiks saražots ar atjaunojamiem energoresursiem, jo šķeldas cenas nav tik ļoti mainīgas kā, piemēram, gāzei, kuras cena pēdējā gada laikā pieaugusi vairāk nekā piecas reizes.

Jau iepriekš ziņots, ka līdz šim Siguldas novada teritorijā SIA “Wesemann–Sigulda” ir veikusi maģistrālo siltumtrašu atjaunošanu 98% garumā. Kopējie siltuma zudumi no 2004. gadā fiksētajiem 30% samazinājušies līdz 14%. Ņemot vērā, ka šķelda ir ekonomiskāks kurināšanas veids, Siguldas pilsētas un pagasta siltumapgādes tarifs ir 7. vietā Latvijā – 63,39 eiro par megavatstundu. Tarifs saskaņots Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā.

“Ar gandarījuma sajūtu atskatāmies uz paveikto 17 gadu laikā, jo izdevās paveikt visu, kas bija ietverts Siguldas novada siltumapgādes attīstības plānā, papildus pieslēgt vairāk nekā simts jaunus patērētājus un, pats galvenais, visā šajā laikā sniegt drošu un nepārtrauktu siltumenerģijas piegādi. Ir pienācis jauns attīstības posms, kurā citi varētu dot lielāku un efektīvāku pienesumu šajā virzienā,” komentē SIA “Wesemann” valdes loceklis Ivars Paurs.

“Adven” Latvijas tirgū – Cēsu un Valmieras pašvaldībās – ienāca pirms trīs gadiem, koncentrējoties uz ilgtspējīgāku centralizētās siltumapgādes pakalpojumu attīstību reģionā. Šajā laikā atjaunojamo energoresursu īpatsvars ir pieaudzis no 50% pirms trim gadiem līdz pat 86% šogad.


© www.sigulda.lv


Pasākumi