×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-10-07
Aicina uz kino vakariem Siguldas novada kultūras centros

Jau rīt, 8. oktobrī, ar filmu Krimuldas Tautas namā tiks uzsākti oktobra filmu vakari Siguldas novada kultūras centros. Oktobrī kinomīļi varēs noskatīties filmas, kas šogad dažādās kategorijās nominētas kino balvai “Lielais Kristaps”.

Piektdien, 8. oktobrī, plkst. 19.00 Krimuldas Tautas namā ikviens, kurš vēlas pavadīt vakaru viegli romantiskā noskaņojumā, aicināts uz režisora Māra Martinsona komēdijas “Saki, Jā!” seansu. Stāstu par gatavošanos kāzām un topošo jaunlaulāto strīdu svētku priekšvakarā, kas liek pārvērtēt filmas varoņu attiecības, izspēlē Jurijs Djakonovs, Lelde Dreimane, Evelīna Pārkere un Nauris Brikmanis.

Otrdien, 12. oktobrī, plkst. 19.00 uz filmu seansu aicina “Siguldas devons”, kas šoreiz skatītājiem piedāvā Matīsa Kažas spēlfilmu “Wild East: kur vedīs ceļš”. Režisors filmu dēvē par pirmo latviešu vesternu un ne velti – stāstā par jaunās baltvācu aristokrātes Evas bēgšana no negribētām laulībām darbojas gan ungāru kovbojs, gan kriminālizmeklētājs un citi personāži, kas ļauj pilnībā izbaudīt šim žanram raksturīgo romantisku attiecību un pakaļdzīšanos sakausējumu. Uz ekrāna redzami Žanete Zvīgule, Toms Veličko, Vilis Daudziņš, Agnese Budovska, Egons Dombrovskis, Kaspars Znotiņš un citi aktieri.

Pēc seansa skatītājiem būs iespējams tikties arī ar filmas grupas pārstāvjiem.

Filma nominēta nacionālajai balvai 6 kategorijās – par labāko operatora darbu, otrā plāna aktieriem, mākslinieka, kostīma un grima mākslinieku darbu.

Trešdien, 20. oktobrī, plkst. 19.00 Inčukalna Tautas namā skatītājiem iespējams aizsākt sekot daudzsēriju filmai “Emīlija. Latvijas preses karaliene”. Rekorda ātrumā tapusī “Emīlija. Latvijas preses karaliene” jau izpelnījusies īpaša notikuma statusu pēdējā laika kultūras dzīvē. Šī ir pirmā filma Latvijas kino vēsturē, kas kinoteātros tiks izrādīta vairākos seansos. Tās sešās spēlfilmu un vienā dokumentālajā sērijā tiek atainots laika periods no Emīlijas Benjamiņas izdotā žurnāla “Atpūta” pirmsākumiem līdz viņas bojāejai Sibīrijā, katrā no sērijām atspoguļojot kādu nozīmīgu viņas dzīves fragmentu – ģimenes dzīvi, uzņēmējdarbību, sociālā statusa nostiprināšanu, ietekmi uz politiskajām un kultūras norisēm 20. un 30. gados, sievietes sapņus un problēmas, darbinieku nodevību – un atklājot personības daudzpusīgās šķautnes.

Filmu veidojuši četri režisori – Andis Mizišs, Kristīne Želve, Dāvis Sīmanis un Gints Grūbe, lomās redzami Guna Zariņa, Juris Bartkevičs, Raimonds Celms, Enzo Leonardo Borneo, Sandis Runge, Baiba Broka un citi aktieri.   

Lai arī pirmizrādi pirmās filmas sērijas piedzīvojušas tikai 1. oktobrī, tās jau līdz šim uz kinoteātriem likušas doties lielam skatītāju skaitam. Inčukalnā 20. oktobrī būs iespējams noskatīties filmas 1. un 2. sēriju.

Filma nominēta nacionālajai balvai 10 kategorijās – par labāko daudzsēriju filmu, kas ir jauna nominācija nacionālajā kino festivālā, labāko scenāriju, spēlfilmas operatoru, komponistu, galveno lomu un otrā plāna aktieriem, par labāko kostīma un grima mākslinieku darbu.

Otrdien, 26. oktobrī, plkst. 19.00 pie sevis atkal aicinās“Siguldas devons”, šoreiz piedāvājot itāļu režisora Uberto Pazolīni drāmu “Nekur īpaši”. Šī ir filma par jaunu vientuļo tēvu Džonu, kurš audzina savu 4 gadus veco dēliņu Maiklu. Abu šķietami vienkāršā ikdiena ir ikdienas rituālu un mīlestības piepildīta, tomēr tēvam drīz būs jāšķiras no sava dēla, jo atlicis dzīvot vien dažus mēnešus. Tāpēc sev atlikušo laiku Džons velta tam, lai atrastu dēlam jaunus ideālos vecākus. Kuri tie ir un kā lai īsajās tikšanās reizēs to novērtē? Šis ir nozīmīgākais lēmums, kas Džonam dzīvē jāpieņem.

Venēcijas kinofestivālā apbalvotā filma tiek demonstrēta sadarbībā ar Rīgas Filmu festivālu.

 

Biļetes pieejamas filmu izrādīšanas vietās.

Seansus var apmeklēt personas, kas kopā ar personu apliecinošu dokumentu (pase vai ID karte) var uzrādīt derīgu Covid-19 sertifikātu, kurš apliecina, ka apmeklētājs ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu vai pārslimojis infekciju pēdējo 6 mēnešu laikā.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi