×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-10-08
Līdz 31. decembrim jāreģistrē decentralizētās kanalizācijas sistēmas

SIA “Saltavots”, kas ir deleģēta veikt Siguldas pilsētā, Peltēs, Kalnabeitēs, Ķiparu, Jūdažu, Mores un Allažu ciemā esošo decentralizēto kanalizācijas sistēmu reģistra izveidošanu un uzturēšanu, atgādina, ka tiem apbūvēto zemesgabalu īpašniekiem, kuriem līdz 2021. gada 31. decembrim jāreģistrē decentralizētā kanalizācijas sistēma, ir nosūtīta informatīvā vēstule. Siguldas pilsētā, Peltēs, Kalnabeitēs un Ķiparu ciemā ir 382 šādi īpašumi, Jūdažu, Mores un Allažu ciemā – 53 īpašumi. Pērn tika reģistrētas 42 decentralizētās kanalizācijas sistēmas, līdz šā gada 30. jūnijam – vēl 27 sistēmas.

Apkopojot asenizatoru iesniegto informāciju par izvestajiem notekūdeņiem un nosēdumiem šā gada pirmajā pusē, ir secināts, ka pakalpojums sniegts 91 reizi un kopumā izvesti 598 kubikmetri notekūdeņu un nosēdumu.

Atgādinām, ka decentralizētās kanalizācijas sistēmas īpašnieka pienākums ir saglabāt notekūdeņu un nosēdumu izvešanas pakalpojuma saņemšanas faktu pierādošo dokumentāciju. Svarīgi ir atcerēties, ka notekūdeņu un nosēdumu izvešanas pakalpojumus var sniegt tikai tie asenizatori, kas ir reģistrējušies Siguldas novada pašvaldības asenizatoru reģistrā.

Lai gan nekustamo īpašumu īpašniekiem vēl ir laiks līdz 31. decembrim, kad decentralizētajām kanalizācijas sistēmām obligāti ir jābūt reģistrētām un jābūt nodrošinātai to atbilstībai normatīvo aktu prasībām, aicinām īpašniekus neatlikt decentralizētās kanalizācijas sistēmas reģistrēšanu, apsekošanu un sakārtošanu uz pēdējo brīdi, bet izdarīt to savlaicīgi.

Aicinām iedzīvotājus, kam ir radīta iespēja pieslēgt savu īpašumu centralizētajai sadzīves kanalizācijas sistēmai, izmantot to.

Decentralizēto kanalizācijas sistēmu reģistrēšana nepieciešama, lai apzinātu un regulētu decentralizēto kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu, un tādējādi mazinātu neattīrītu notekūdeņu un nosēdumu nonākšanu vidē, kā arī nodrošinātu dzeramā ūdens kvalitāti vietējās ūdensapgādes sistēmās.

Aktuālā informācija decentralizēto kanalizācijas sistēmu īpašniekiem atrodama tīmekļa vietnē www.saltavots.lv, savukārt aktuālā informācija par asenizācijas pakalpojumu sniedzējiem pieejama šeit.


© www.sigulda.lv


Pasākumi