×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-10-18
Aicina rudens sezonā sakopt īpašumus un piegulošās teritorijas

Rudens lapkritī iedzīvotāji ir aicināti sakopt īpašumus un tiem piegulošās teritorijas atbilstoši spēkā esošajiem saistošajiem noteikumiem, tādējādi kopīgi rūpējoties par sakoptu pilsētvidi un novada teritoriju.

Saskaņā ar joprojām spēkā esošajiem bijušā Mālpils, KrimuldasInčukalna un Siguldas novada saistošajiem noteikumiem daudzdzīvokļu dzīvojamo namu, nedzīvojamo namu teritoriju īpašnieki vai tiesiskie valdītāji nekustamā īpašumā nodrošina teritorijas sakopšanu, tostarp nokritušo lapu savākšanu, kas atbilstoši noteikumiem jāveic ne vēlāk kā līdz 15. novembrim, nepieļaujot nokritušo lapu vai zaru uzkrāšanos un nepievilcīgas ainavas veidošanos.

Bijušajā Siguldas novadā – Siguldas pilsētā, Allažu, Mores un Siguldas pagastā – spēkā esošie normatīvie akti paredz, ka dārza atkritumu – lapu, zāles un augu atlieku – dedzināšana blīvi apdzīvotās vietās un ciematu centros ir aizliegta. Lai gan citā novada teritorijā – Mālpils, Krimuldas, Lēdurgas un Inčukalna pagastā – nav spēkā šāds aizliegums, tomēr iedzīvotāji ir aicināti nededzināt lapas un dārza atkritumus, tā vietā no lapām un citiem dārza atkritumiem iespējams veidot kompostu, kas ir viens no videi draudzīgākajiem un vienlaikus ekonomiski visizdevīgākajiem risinājumiem. Atgādinām, ka kompostēšana ir jāveic uz savā īpašumā esošas zemes, neradot draudus cilvēku dzīvībai, veselībai un videi, kā arī personu mantai.

Tāpat piemājas teritorijās sagrābtās lapas, salasītos ābolus un citus zaļos atkritumus iedzīvotāji lielizmēra maisos var nogādāt atkritumu apsaimniekošanas punktos, izmantojot lielizmēra maisus vai konteinerus, kurus par maksu iespējams saņemt  atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumos:

  • SIA “ZAAO” klienti bio atkritumus var nodot EKO laukumā Krimuldas pagasta Raganā “Dūmeņos” vai pieteikt to izvešanu. Tālrunis uzziņām: 64281250, e-pasta adrese zaao@zaao.lv;
  • SIA “Clean-R” klienti var saņemt bio maisus vai konteinerus, kā arī pieteikt to izvešanu, sazinoties ar klientu apkalpošanas centru, zvanot uz tālruņa numuru 67111001 vai rakstot kc@cleanr.lv;
  • SIA “Jumis” klientiem zaļo dārza atkritumu maisu saņemšana notiek klientu apkalpošanas centrā Siguldā, Rūdolfa Blaumaņa ielā 10, nepieciešamības gadījumos iespējama pieteikt to izvešanu. Tālrunis uzziņām: 26112288, e-pasta adrese info@jumis.lv.

Vienlaikus atgādinām, ka no 19. oktobra līdz 9. novembrim notiks akcija, kuras laikā novadnieki, uzrādotSiguldas ID karti, varēs bez maksas nodot sagrābtās lapas, dārza atkritumus un nelielus zarus (ar stumbra diametru līdz 2 centimetriem) atkritumu šķirošanas laukumā “Zemdegas”, Siguldā, patstāvīgi tos turp nogādājot un izberot. Tāpat akcijas laikā būs iespēja bez maksas nodot šķeldošanai koku zarus uzņēmumam SIA “DGR serviss”. Plašāka informācija par akciju apskatāma šeit.

Saistošo noteikumu prasību ievērošanas kontrole ir Siguldas novada Pašvaldības policijas kompetencē, kas šobrīd īpašuma sakopšanai pievērš pastiprinātu uzmanību. Pašvaldības policija atgādina, ka par īpašuma nekopšanu un neuzturēšanu atbilstoši noteiktajām prasībām var tikt piemērots administratīvais sods.

Par noteikumu neievērošanu iedzīvotāji aicināti informēt Pašvaldības policiju, zvanot uz diennakts tālruni 26160288 (kvalitātes nolūkos sarunas tiek ierakstītas). Uz attiecīgo tālruņa numuru var ne tikai zvanīt jebkurā diennakts laikā, bet arī sūtīt informāciju un ziņas par likumpārkāpumiem lietotnē “WhatsApp”. Tāpat ar Siguldas novada Pašvaldības policiju var sazināties arī Siguldas mobilās lietotnes sadaļā “Ziņo Pašvaldības policijai”, rakstot uz oficiālo e-pasta adresi policija@sigulda.lv vai zvanot uz sekretariāta tālruņa numuru 67972008 darba laikā (kvalitātes nolūkos sarunas tiek ierakstītas), kā arī rakstot oficiālu iesniegumu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi