×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-10-22
Šonedēļ Siguldas novadā: rudenīgas pastaigas pilsētā un pārgājieni dabas takās

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novada iedzīvotāji un viesi ir aicināti baudīt rudenīgas pastaigas, kas ved caur novada parkiem un daudzveidīgām dabas takām. Tāpat ikviens, ievērojot epidemioloģiski drošu vidi, aicināts doties kādā no Tūrisma informācijas centra izstrādātajiem maršrutiem, kas ļauj iepazīt novadā esošās vēsturiskās ēkas, Gaujas un citu upju krastus un meža taku līkumus. Maršruti piemēroti gan sarežģītu pārgājienu cienītājiem, gan mierīgām pastaigām.

 

 

Maršruti

Aizrauj elpu! No Siguldas pils kvartāla līdz Vējupītes gravai ir aizraujošs un izaicinošs maršruts, kura laikā iespējams iepazīt Siguldas nogāzes, smilšakmens atsegumus, alas un citus objektus. Maršruta sākuma un beigu punkts ir pilsētas sirds – Siguldas pils kvartāls. Taka ir 10 kilometrus gara. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Fischer slēpošanas centra meža trases sniedz iespēju doties piecās dažāda garuma un grūtības pakāpes trasēs, sākot no 2 līdz pat 16 kilometriem. Meža takas ir marķētas un tās pieejamas gan ikdienas treniņiem, gan interesentiem, kas vēlas pavadīt aktīvu laiku svaigā gaisā staigājot, nūjojot, skrienot vai braucot ar velosipēdu. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Maršrutā “Sigulda–Krimulda–Sigulda ikviens var iepazīt Gaujas senielejas reljefa kritumus un kāpumus. Tajā ir iekļautas izcilākās Siguldas apkaimes ainavas un dabas vērošanas vietas. Takas garums – 15 kilometri. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Raganu katla maršruts ir 10 kilometru garumā un piemērots gājējiem, kurus nebaida kāpieni pa dziļās Vējupītes gravas stāvajām nogāzēm. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Siguldas klasikas” maršruts ved pa Siguldas pilsētas ievērojamākajām apskates vietām un ielām. Maršruts piemērots kājāmgājējiem, velobraucējiem, kā arī ģimenēm ar bērniem un bērnu ratiņiem. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Maršrutā “Mežonīgā Vējupītes grava un Paradīzes kalns meklējami interesanti dabas objekti un novērojama mazskarta savvaļas daba. Maršruta garums – 10 kilometri. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Maršruts “Sigulda–Murjāņi–Sigulda ir 30 kilometru garš un aptver interesantus dabas objektus – Ziedleju klintis, Katlapu iezi, Lielo akmeni, Kubeseles dabas taku un citus. Maršruts piemērots aktīviem cilvēkiem, kas teritoriju starp Inčukalnu un Siguldu vēlas iepazīt no pavisam cita skatu punkta. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Maršruts “Turaidas gravas un alas sniedz iespēju apskatīt Gaujas senielejas krastos esošos dabas un kultūras pieminekļus. Tā garums – 6 kilometri. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Maršruts “Sigulda–Allaži–Sigulda ir 25 kilometru garš un ainaviski daudzveidīgs maršruts, kas velobraucējus vai kājāmgājējus priecēs gan ar skaistiem mežiem Gaujas senielejas krastos, gan Allažu dabas taku ainavām. Maršrutā iekļauti vairāki Latvijā neparasti vai citādā ziņā izcili dabas objekti. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Maršruts “Viena diena Mores apkaimē sniedz iespēju iepazīt vairākus kultūrvēsturiski nozīmīgus apskates objektus. Tā garums ir 43 kilometri, tādēļ būs piemērots azartiskiem dabas baudītājiem. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Maršruta “Augu vērošana Piķenes kraujā laikā iespējams iepazīt augu un biotopu daudzveidību Gaujas senielejas senkrasta posmā starp Krimuldu un Velnalas klintīm. Tā garums ir 6 kilometri. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Maršrutā “Siguldas pastaigas – pa vēsturiskajām ēkām var doties izpētīt Siguldas vēsturisko apbūvi. Pastaigu maršrutā ir iekļautas 12 ēkas, kuras ir valsts, vietējas vai novada nozīmes arhitektūras pieminekļi, kā arī divas ēkas, kuras reiz nesušas cēlo villu vārdu. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Maršrutā “Skaistākie Gaujas senielejas skati pie Siguldas varēs doties pārgājienā pa meža takām un gar upēm. Maršruta kopējā distance ir 19 kilometri. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Maršruts “Gaujas Nacionālā parka sirdī ir 24 kilometru garš un vedīs caur meža takām, Vējupītes gravu, Paradīzes kalnu, Gaujas senieleju un citiem spilgtiem dabas objektiem. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Maršrutā, kas veidots māmiņām ar bērnu ratiņiem, izstrādāti divi pastaigu loki – 13 un 19 kilometru garumā. Izmantojot šo pastaigu maršrutu, iespējams ne vien iepazīt Siguldas pilsētvidi, bet arī vietas, kur pieejami bērnu pārtinamie galdiņi, kas, veicot maršrutu vai ikdienā, būtu nepieciešami zināšanai. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Citus aizraujošus pārgājienu un pastaigu maršrutus aicinām aplūkot Tūrisma un informācijas centra tīmekļa vietnē.

Tāpat aicinām aplūkot Siguldas novada dabas objektus – Daudas ūdenskritumu, Vikmestes pilskalnu, Vējupītes gravu, Lēdurgas dendroparku, Piķenes krauju, Katlapu iezi, Ziedleju klintis, Kaļķugravas (Mežmuižas) avotu un citus.

 

Izstādes

Koprades laboratorijās Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā papildus interaktīvajai izstādei Vārda pēc” apskatāmas divas izstādes – mākslinieces Vinetas Rungevicas akvareļi izstādē “20 rožukroņa noslēpumi” un izstāde “Skauti Latvijas armijā no 1919. līdz 1940. gadam”.

 

Atgādinām, ka, dodoties dabas takās un pastaigās, jāievēro epidemioloģiski droša vide. Ievērojot epidemioloģiskos noteikumus, dabas takas un objektus var apmeklēt individuāli vai vienas mājsaimniecības ietvaros. Tāpat atgādinām, ka līdz 15. novembrim jāievēro mājsēde, kas nozīmē, ka jau plkst. 20.00 jāatrodas dzīvesvietā. Šo iemeslu dēļ aicinām plānot savus tūrisma braucienus un pastaigas, lai neradītu nepatīkamas situācijas.

Vienlaikus informējam, ka Pašvaldības policija līdz 15. novembrim veiks pastiprinātu kontroli valstī noteiktās komandantstundās, kuras laikā ir jāuzturas savā dzīvesvietā. Ārpus mājsaimniecības atļauts atrasties tikai ar attaisnojošu iemeslu un tikai ar aizpildītu pašapliecinājumu.

 


© www.sigulda.lv


Pasākumi