×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-10-26
Aicina pieteikt pretendentus apbalvojumam “Siguldas novada Gada novadnieks 2021”

Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus līdz 31. oktobrim pieteikt novadniekus apbalvojumam “Siguldas novada Gada novadnieks 2021”. To būs iespēja saņemt Siguldas pilsētas, Mores, Allažu, Mālpils, Krimuldas, Lēdurgas, Inčukalna un Siguldas pagasta iedzīvotājiem, kuri snieguši nozīmīgu ieguldījumu Siguldas novada attīstībā vai sabiedriskajā dzīvē. Anketa “Siguldas novada Gada novadnieks 2021” pretendentu pieteikšanai pieejama šeit.

Apbalvojumam “Siguldas novada Gada novadnieks” var pieteikt personu, norādot tās vārdu un uzvārdu, kā arī vispusīgu nopelnu aprakstu par periodu no pagājušā gada oktobra līdz šā gada oktobrim. Pieteiktos kandidātus un pamatojumu nominēšanai izvērtēs Siguldas novada pašvaldības Apbalvojumu komisija, bet nomināciju ieguvējus apstiprinās Siguldas novada pašvaldības domes deputāti. Nomināciju ieguvušās personas tiks godinātas individuāli valstī noteikto ierobežojumu dēļ.

Atgādinām, ka pašvaldības apbalvojumu “Atzinība” nominācijā “Gada novadnieks” piešķir fiziskai personai vai personu grupai par nozīmīgu ieguldījumu un nopelniem sabiedriskajā vai saimnieciskajā darbā, novada attīstības un atpazīstamības veidošanā, kā arī citās novadam nozīmīgās darbības jomās, vērtējot iepriekšējā gadā sasniegto. Savukārt nozaru izcilākie profesionāļi tiek godināti citos pasākumos: “Gada balva izglītībā”, “Gada balva kultūrā”, “Uzņēmējdarbības gada balva”, “Gada balva sportā”.

Jāatzīmē, ka apbalvojums “Siguldas novada Goda novadnieks” tiek piešķirts reizi mūžā par īpašiem nopelniem Siguldas novada labā. Pretendentus izvirza Siguldas novada pašvaldības domes komitejas, iesniedzot apbalvojumam pieteiktās personas nopelnu aprakstu. Apbalvojuma saņēmēju apstiprina ar pašvaldības domes lēmumu.

Pērn augstāko Siguldas novada pašvaldības domes apbalvojumu – nomināciju “Siguldas novada Goda novadnieks 2020” – saņēma Siguldas pagasta pensionāru biedrības vadītāja Ruta Kupce par ilggadēju ieguldījumu un aktīvu, neizsīkstošu darbu Siguldas pagasta pensionāru sabiedriskajā dzīvē, iesaistot vecākā gadagājuma novadniekus dažādās daudzveidīgās aktivitātēs. Savukārt apbalvojumu “Siguldas novada Gada novadnieks 2020” dažādās kategorijās saņēma Sniedze un Jānis Robiņi, Ligita Valaine, Valters Krauze, Marita Riba, Dace Mežavilka un Liene Klišāne, Raimonds Rudzāts, Līvija Barone, Gunārs Dzenis, Kristaps Zaļais, kā arī Jānis Skrastiņš, Dāvis Poška, Mareks Ančs, Artūrs Štolcers, Juris Ābele un Kristaps Rozenbergs. Pateicība izteikta Mārim Dandenam, Mārim Rolovam, Kasparam Kūriņam, Artūram Vīgantam, Andrim Kūmam, Kristapam Bērzem, Andrim Kalniņam, Ivaram Puķītim un Artūram Akmenim. Šos cilvēkus šajā gadā un šajās apbalvojuma kategorijās vairs nav iespējams izvirzīt.

Kā allaž, iepriekšējo gadu Goda novadnieki iesaistās kampaņā, kurā aicina pieteikt šā gada spilgtākos novadniekus, kā arī ļauj ielūkoties savā šā brīža ikdienā. Šī gada īpašā video īsfilma tapusi par Liliju Vītolu, kura 2016. gadā saņēma augstāko Siguldas novada pašvaldības apbalvojumu “Goda novadnieks” par mūža ieguldījumu Siguldas novada izglītības attīstībā un ilggadēju, mērķtiecīgu darbu, nodrošinot Siguldas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes “Ābelīte” vadību un attīstību. Patlaban Goda novadniece bauda pelnītu atpūtu – nūjo, jogo un lasa dažādu literatūru – un aicina ikvienu pielikt roku, lai lielais darbs uz priekšu tiek, lai Siguldas novads attīstītos par ģimenisku vietu ikvienam.

Pateicamies novadniekiem par aktīvu iesaisti Siguldas novada attīstībā un sabiedriskajā dzīvē, kā arī aicinām novērtēt līdzcilvēkus un viņu paveiktos darbus, lai kopā mēs varam lepoties un godināt mūsu varoņus!

Youtube

 


© www.sigulda.lv


Pasākumi