×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 1. maijs
Šodien sveicam: Ziedonis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-11-02
2020./2021. mācību gada novada skolu absolventu tālākās gaitas

2020./2021. mācību gadā Siguldas novada izglītības iestāžu 12. klases absolvēja 145 skolēni. Lielākais 12. klašu absolventu īpatsvars – 112 skolēni – turpina izglītību apgūt Latvijas augstskolās, turklāt 3 skolēni no Siguldas Valsts ģimnāzijas iegūst augstāko izglītību ārzemēs. Savukārt savas esošās zināšanas un prasmes darbā tirgū šogad nolēmuši pārbaudīt 23 absolventi. Mālpils vidusskolā šo skolēnu īpatsvars ir lielāks salīdzinoši ar pārējām novada skolām, jo tie pārsvarā ir vispārizglītojošā virziena neklātienes programmas absolventi.

Apkopojot datus par Siguldas novada izglītības iestāžu 12. klašu absolventu tālākajām gaitām, var secināt, ka lielākā daļa skolēnu gan šogad, gan pērn izvēlās gūt padziļinātas zināšanas inženierzinātnēs, informācijas tehnoloģiju un veselības aprūpes jomā, kā arī komerczinībās. Šogad, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, absolventu vidū aktualizējās arī arhitektūras, mākslas un pedagoģijas studiju virzieni.

Lai apgūtu izvēlētos studiju virzienus un kļūtu par jaunajiem profesionāļiem darbā tirgū, absolventi pārsvarā ir izvēlējušies studēt trijās Latvijas lielākajās universitātēs. Lielākais 12. klašu audzēkņu īpatsvars (45 jaunieši) iestājušies Latvijas Universitātē, kā arī Rīgas Tehniskajā universitātē (27 jaunieši), 3. vietā palika Rīgas Stradiņa universitāte (11 jaunieši). Salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad mazāk absolventu izvēlējušies studēt Rīgas Stradiņa universitātē. No privātajām augstskolām audzēkņi priekšroku ir devuši Biznesa augstskolai “Turība” un “RISEBA”.

Savukārt 291 skolēni 2020./2021. mācību gadā absolvējuši Siguldas novada izglītības iestāžu 9. klases. 203 no viņiem turpina mācīties vispārējās vidējās izglītības iestāžu 10. klasēs, tostarp Siguldas Valsts ģimnāzijā – 77 skolēni, Siguldas pilsētas vidusskolā – 60 skolēni un citu novadu vispārējās vidējās izglītības iestādēs – 66 skolēni. 

No tiem 77 absolventiem, kuri pēc 9. klases izvēlējušies turpmāk orientēties uz profesionālās kvalifikācijas ieguvi, lielākā daļa (18 skolēni) ir iestājušies Vidzemes Tehnoloģiju un Dizaina tehnikumā, 13 skolēni mācības uzsākuši Ogres tehnikumā. Trešā populārākā absolventu izvēle (8 skolēni) bijusi Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums. No apkopotajiem datiem var secināt, ka 9. klašu absolventus visvairāk interesē automehāniķa, auto elektriķa un pavāra profesijas apgūšana, kā arī informāciju tehnoloģijas.

Novēlām visiem absolventiem apgūt to, kas patiešām viņus interesē! Lai nākotnes profesija sagādātu prieku un sniegtu iedvesmu!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi