×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-11-04
Māksliniece Anete Melece nominēta Astridas Lindgrēnes memoriālajai balvai

Mālpiliete Anete Melece ir māksliniece un ilustratore, kura nominācijā “Ilustrators” nominēta Astridas Lindgrēnes memoriālajai balvai (Astrid Lindgren Memorial Award)​, kas ir viena no pasaulē prestižākajām balvām bērnu literatūrā. Šis pēc kārtas ir otrais gads, kurā ilustratore un animācijas filmu veidotāja nominēta šim starptautiskajam apbalvojumam.

Kandidātus Astridas Lindgrēnes memoriālajai balvai var izvirzīt noteiktas, iepriekš apstiprinātas organizācijas visā pasaulē. Viena no tām ir Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome, kura 2021. gada balvai pieteikusi divas  mākslinieces no Latvijas – Aneti Meleci un Gitu Treici.

Māksliniece Anete 2019. gadā par ilustrācijām savai grāmatai “Kiosks” un Laura Gundara grāmatai “Vaļa balss” saņēmusi Jāņa Baltvilka balvu. Savukārt 2020. gadā autores grāmata “Kiosks” iekļuvusi starp 100 pasaulē izcilākajām bilžu grāmatām un tulkota vairākās valodās, tostarp angļu, vācu, itāļu, zviedru, ķīniešu un citās.

Anete Melece 2020. gadā saņēmusi Mālpils novada pašvaldības Goda rakstu nominācijā “Goda novadniece” par ieguldījumu Latvijas un pasaules animācijas savdabīgā rokraksta veidošanā un latviešu bērnu grāmatu ilustrācijas izcelšanu pasaules mākslas arēnā.

Mākslinieces veidotā animācijas filma “Kioks”, kas guvusi starptautisku atzinību dažādos festivālos, skatāma šeit, bet citi autores darbi aplūkojami šeit.

Lepojamies ar sasniegumiem un arī turpmāk vēlam radošos panākumus!

Astridas Lindgrēnes memoriāla balva ir starptautisks apbalvojums, ko kopš 2002. gada katru gadu saņem viens vai vairāki bērnu grāmatu autori, ilustratori, stāstnieki vai arī tā tiek piešķirta par īpašiem nopelniem lasīšanas veicināšanā.

 

Foto: Martina Meier


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi