×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 1. maijs
Šodien sveicam: Ziedonis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-11-05
Noskaidrotas Siguldas novada skolēnu sajūtas, atsākot klātienes mācības

Lai noskaidrotu skolēnu viedokli par sajūtām, kādas raisījās, atgriežoties skolā klātienes mācībās šajā sarežģītajā laika posmā, Siguldas novada pašvaldības izglītības iestādēs, izmantojot platformu Edurio, septembrī un oktobrī tika veikta skolēnu centralizēta aptauja.

Aptauju kopumā aizpildīja 1229 5.–12.klašu skolēni no visām 10 Siguldas novada pašvaldības vispārizglītojošajām skolām. Aptaujā tika ietverti 3 moduļi – Psiholoģiskā labsajūta, Epidemioloģiskās drošības jautājumi, Mācību process/zināšanas.

Psiholoģiskās labsajūtas modelī pozitīvu atbilžu īpatsvars sastādīja 80%. Pēc skolēnu sniegtajām atbildēm var secināt, ka dodoties uz skolu klātienē, skolēni visbiežāk jūtās mierīgi (46% pozitīvas atbildes), priecīgi (30% pozitīvas atbildes), ieinteresēti (20% pozitīvas atbildes). Satraukums ir novērojams 19% skolēnu, savukārt nobijušies vai dusmīgi jūtas vienāds skolēnu īpatsvars – 5%.

Atgriežoties skolā klātienē, skolēniem vislielāko prieku sagādā iespēja satikt savus klases biedrus (69%), iespēja ērtāk uzdot jautājumus skolotājiem (35%), kā arī iespēja mācīties klātienē (34%).

No aptaujas rezultātiem redzams, ka vislielāko satraukumu skolēnos rada tas, ka no rītiem ir agri jāceļas (58%), kā arī 25% skolēnu ir grūtības pierast pie mācību režīma klātienē. Iespēja saslimt ar Covid-19 uztrauc 21% skolēnu.

Uz jautājumu, vai skolēns zina, kam skolā paprasīt atbalstu un palīdzību, 90% skolēnu atbildēja apstiprinoši. Turpretim, domājot par attiecībām ģimenē, uz jautājumu, cik bieži vecāki vai aizbildņi iedrošina audzēkni, izrāda interesi par to, kā jūtas, apstiprinoši atbildēja mazāk skolēnu – 70%.

Epidemioloģiskās drošības jautājumu modelī pozitīvu atbilžu īpatsvars sastādīja 89%. Par to liecina tas, ka 99% skolēnu aptaujā ir norādījuši, ka noteikumi par drošības pasākumiem Covid-19 ierobežošanai, kas ir jāievēro skolā, ir skaidri saprotami. Aptaujas rezultāti apliecina, ka skolēni ne tikai zina šos noteikumos, bet 91% skolēnu tos arī ievēro. Balstoties uz saviem novērojumiem skolā, skolēni apgalvo, ka 93% skolotāju arī ikdienā skolā ievēro šos noteikumus, turpretim savus klases biedrus viņi vērtē stingrāk, norādot, ka tikai 74% klases biedru ievēro šos noteikumus.

Trešajā modulī Mācību process/zināšanas pārsvarā bija atvērta tipa jautājumi, kuros skolēni pauda savu viedokli un ieteikumus, kā mācību procesu varētu padarīt vēl drošāku un kā viņi vērtē savas zināšanas, atgriežoties atpakaļ skolā pēc attālināto mācību procesa.

No skolēnu atbildēm var secināt, ka starp mācību priekšmetiem tieši angļu valodā skolēni ir vislabāk pārliecināti par savām zināšanām (51%), savukārt par savām zināšanām matemātikā skolēni ir vismazāk pārliecināti (38%).

Ar katras skolas precīziem aptaujas rezultātiem var iepazīties katrā izglītības iestādē.

Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvalde pateicas visiem skolēniem par sniegtajām atbildēm. Iegūtie rezultāti palīdzēs skolas vadībai, atbalsta personālam un pedagogiem apzināt esošo situāciju un jomas, kurās nepieciešams papildu atbalsts skolēniem.

Youtube

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi