×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 1. maijs
Šodien sveicam: Ziedonis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-11-05
Krimuldas draudze veidos mācību programmu jauniešu personības attīstībai

Krimuldas evaņģēliski luteriskā draudze šoruden sākusi īstenot starptautisku projektu, kurā izstrādās mācību programmu darbā ar jauniešiem iesaistītajiem speciālistiem, lai attīstītu jaunajos cilvēkos līdera prasmes, pašapziņu, pašmotivāciju, atbildību un piederības sajūtu kādai no sociālajām grupām. Sadarbībā ar projekta partneriem – Rumānijas Skautu biedrību (Scout Society) un Svētā Gabriela skolu (San Gabriel School) Spānijas pilsētā Saragosā – mācību programmu ar mācību materiāliem un tematisko plānu 39 stundu apjomā plānots ne vien izstrādāt, bet arī aprobēt jeb izmēģināt, lai pārliecinātos par tās atbilstību mērķim. Krimuldas draudzē jauniešu apmācības iecerētas iknedēļas svētdienas skolas nodarbībās no nākamā gada janvāra.

Projekta idejas autore un vadītāja, Krimuldas draudzes padomes locekle Sandija Zaļupe norāda, ka vajadzību pēc šāda veida jauniešu apmācības radījusi viņu sociālās dzīves “pārcelšanās” uz sociālo tīklu vietnēm, klātienes kontaktēšanās trūkums ar vienaudžiem un sabiedrību kopumā, motivācijas zudums un apātija Covid-19 ēnā. Tas ir radījis plaisu pusaudžu savstarpējās attiecībās un sadarbībā, un vienlaikus kavē viņu kā personību attīstību. Tāpēc jāmudina jaunieši būt aktīviem, atvērtiem, izrādīt iniciatīvu un iesaistīties sabiedriskās dzīves procesos.

Mācību programma paredzēta jauniešiem vecumā no 13 līdz 15 gadiem. Apmācību saturs pusaudžu personīgo un sociālo prasmju attīstīšanai tiks balstīts kristīgajās pamatvērtībās, kas ietver mīlestību, prieku, mieru, pacietību, laipnību, labestību, uzticību, maigumu un paškontroli, un ir neatņemama cilvēka personības veidošanās daļa.

Izstrādātā mācību programma kalpos kā atbalsts pedagogiem un citiem speciālistiem, kuri strādā ar jauniešiem tādās jomās kā izglītība, reliģija, kultūra un vēl citās. Tā būs brīvi pieejama digitālajā vidē latviešu, spāņu, rumāņu un angļu valodā.

Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība. Tas tiek īstenots programmā “Erasmus+” un ilgs gandrīz pusotru gadu.

Projekts “Mobilā programma jaunatnes izglītotājiem” finansēts ar Eiropas Komisijas programmas “Erasmus+” atbalstu.

Informāciju sagatavoja:
projekta koordinatore
Līva Tauriņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi