×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-11-10
UNESCO Radošo pilsētu tīklam ir pievienojušās 49 pilsētas

Parīzē 8. novembrī UNESCO ģenerāldirektore Odrija Azulē apstiprināja, ka 2021. gada uzaicinājumā UNESCO Radošo pilsētu tīklam (UNESCO’s Creative Cities Network) ir pievienojušās 49 pilsētas. Arī Sigulda šogad kandidēja uz dalību šajā tīklā literatūras jomā, tomēr, ņemot vērā uzvarējušās pilsētas, mums vēl ir iespēja caur literatūras un grāmatniecības prizmu attīstīt pilsētas tēlu, attīstīt kultūras eksportspēju, veidot attiecības ar esošajām literatūras pilsētām un spēcināt savu piedāvājumu atkārtotam startam jau pēc diviem gadiem. 

UNESCO Radošo pilsētu tīklu izveidoja 2004. gadā un tas apvieno pilsētas, kuras kultūru un radošumu ir pozicionējušas kā stratēģiskus veicinātājus, lai sasniegtu mērķus ilgtspējīgas attīstības programmā 2030. gadam. UNESCO Radošo pilsētu tīkls aptver septiņas radošās jomas: amatniecību un tautas mākslu, mediju mākslu, filmu, dizainu, gastronomiju, literatūru un mūziku.

Šogad UNESCO Radošo pilsētu tīklā 49 uzņemto pilsētu vidū mūzikas jomā ir Tallina no Igaunijas, Belfāsta no Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotā Karalistes, Abū Dabī no Apvienotie Arābu Emirātiem. Literatūras jomā – Viļņa no Lietuvas, Gēteborga no Zviedrijas, Džakarta no Indonēzijas.

Filmu jomā uzņemtas Kannas no Francijas, mediju mākslas jomā Tbilisi no Gruzijas, amatniecība un tautas mākslas jomā Komo no Itālijas. Gastronomijas jomā uzņemto pilsētu vidū ir Sanktpēterburga no Krievijas Federācijas, Saloniki no Grieķijas, Ruāna no Francijas.

Patlaban jau 295 pilsētas no 90 pasaules valstīm strādās kopā, lai sasniegtu kopīgu mērķi: nacionālā līmenī izvirzīt to attīstības plānu centrā kultūras industrijas un radošumu, un aktīvi sadarboties starptautiskā līmenī.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi