×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-11-12
Šonedēļ Siguldas novadā: aktivitātes par godu valsts svētkiem un latviešu filmas tiešsaistē

Sagaidot Latvijas dzimšanas dienu, šajā nedēļas nogalē novadnieki un novada viesi aicināti radīt svētku sajūtu un doties nesteidzīgās pastaigās Latvijas karogu ieskautā pilsētvidē, kurā plīvo vairāk nekā 400 karogi un izgaismoti vairāki pilsētvides objekti un ēkas. Lai vairotu patriotismu, ikviens var doties orientēšanās spēlēs-viktorīnās, ar kuru palīdzību varēs ne tikai pārbaudīt zināšanas par dzimteni, bet arī iepazīt Inčukalna un Lēdurgas pagastu. Tāpat ikviens aicināts piedalīties tradicionālajā skrējienā “Izskrien Latviju Siguldā 2021”, kuru iespējams ne vien izskriet, bet arī nonūjot vai noiet, bet vakaros, kad jau krēslo, aicinām baudīt latviešu filmas – vēsturisko kara drāmu “Dvēseļu putenis”, dokumentālo filmu “Strēlnieku zvaigznājs” un citas.

Orientēšanas spēles-viktorīnas

Inčukalna Tautas nams aicina pārbaudīt savas zināšanas un pavadīt laiku ģimenes lokā, piedaloties orientēšanās spēlē “Latvijas 103 gadi Inčukalnā”. Spēles noteikumi un plašāka informācija apskatāma sociālo tīklu vietnē Facebook. Tāpat pārliecināties par zināšanām un veiklību varēs ģimenes orientēšanas spēlē, kas notiks Lēdurgas pagastā. Spēles uzdevumu lapas iespējams saņemt Lēdurgas dendroparka informācijas centrā un Lēdurgas veikalos.

Gaismu instalācijas

Dodoties pastaigās, kas ved caur Allažu, Mores pagastu vai Siguldas pilsētu, ikviens aicināts piestāt, lai baudītu gaismu spēles, kuras rotā Allažu pamatskolas sienas, Mores pamatskolu un Siguldas pagasta Kultūras nama ieeju. Līdz 18. novembrim pie izgaismotās Mores pamatskolas ēkas ikviens speciāli izveidotā vietā varēs novietot un aizdegt svecītes.

Skrējiens “Izskrien Latviju Siguldā 2021”

Turpinot aizsākto tradīciju, šogad jau ceturto gadu pēc kārtas, sagaidot un atzīmējot Latvijas dzimšanas dienu, Siguldas Sporta centrs aicina izskriet, nonūjot vai apiet Latvijas robežas kontūru Siguldā. “Izskrien Latviju Siguldā 2021” tiek piedāvātas divas dažādas distances – 6 kilometru distance, kas ved caur pilsētvidi un piemērota pastaigām ar maziem bērniem un māmiņām ar bērnu ratiņiem, un 11 kilometru distance, kas ved caur meža takām un aicina pievarēt Gaujas senielejas kāpumu un kritumu. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Izstādes

Koprades laboratorijās Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā interesenti aicināti baudīt literāro izstādi “Vārda pēc”, mākslinieces Vinetas Rungevicas akvareļus izstādē “20 rožukroņa noslēpumi” un izstādi “Skauti Latvijas armijā no 1919. līdz 1940. gadam”.

Izstāde “Vārda pēc” sniedz iespēju iepazīt autoru – Paula Bankovska, Guntara Godiņa, Andra Marta, Ivandes Kaijas, Edvīna Raupa, Anšlava Eglīša, Imanta Ziedoņa, Luīzes Pastores, Jāņa Sudrabkalna, Garlība Helviga Merķeļa, Valdas Moras, Leona Brieža, Doku Ata, Māras Ozolas, Arta Ostupa un Ingas Ābeles – darbus, tos izlasot vai, pie katra autora portreta noskenējot QR kodu, noklausoties paša autora vai citu ierunātus fragmentus.

Izstādē “20 rožukroņa noslēpumi” eksponēti mākslinieces Vinetas Rungevicas akvareļi. Pasaulē ir izgudroti dažādi ieroči, lai gūtu uzvaru pār ienaidniekiem, bet tie galu galā nes nāvi arī pašiem ienaidniekiem. Ir viens “ierocis”, kurš ik dienas visā pasaulē nes svētības. Rožukronis ir meditatīva lūgšana, kas aicina mums katrā noslēpumā pārdomāt kādu ar Jēzus un Marijas dzīvi saistītu notikumu.

Savukārt izstāde “Skauti Latvijas armijā no 1919. līdz 1940. gadam” ir par ciešo sadarbību starp skautu organizāciju un armiju. Tā stāsta par ievērojamākajiem skautu organizācijas darbiniekiem, kas saistīti ar Latvijas armiju.

Citas aktivitātes

Latvijas sabiedrisko mediju platformā pieejams plašs latviešu izrāžu un filmu repertuārs gan mākslas, gan dokumentālajām filmām. Šajā platformā tiešsaistē skatāmi tādi iestudējumi kā Raiņa lugas “Pūt vējiņi” Oļģerta Krodera režijā, Latvijas Nacionālajā teātrī iestudētās Blaumaņa lugas “Indrāni” ieraksts, kā arī Paula Putniņa lugas “Ar būdu uz baznīcu” iestudējums Edmunda Freiberga režijā un citi ieraksti.

Tāpat Latvijas sabiedriskie mediji piedāvā dažādas latviešu filmas – kara drāmu “Dvēseļu putenis”, kura aizved ved 100 gadus senā pagātnē, ir veidota pēc strēlnieka Aleksandra Grīna romāna motīviem, dokumentālo filmu “Strēlnieku zvaigznājs”, kas ir viena no pirmajām padomju laikos uzņemtajām filmām, kurā atklāti tiek runāts par latviešu tautas sarežģīto vēsturi, dokumento filmu “Paspēt izglābt”, kas vēsta par Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu 100 gadu vēsturi, kā arī mākslas filmu “Cilvēka bērns” un citas.

 

Atgādinām, ka, dodoties dabas takās un pastaigās, jāievēro epidemioloģiski droša vide. Ievērojot epidemioloģiskos noteikumus, dabas takas un objektus var apmeklēt individuāli vai vienas mājsaimniecības ietvaros. Tāpat atgādinām, ka līdz 15. novembrim jāievēro mājsēde, kas nozīmē, ka jau plkst. 20.00 jāatrodas dzīvesvietā. Šo iemeslu dēļ aicinām plānot savus tūrisma braucienus un pastaigas, lai neradītu nepatīkamas situācijas.

Vienlaikus informējam, ka Pašvaldības policija līdz 15. novembrim veiks pastiprinātu kontroli valstī noteiktās komandantstundās, kuras laikā ir jāuzturas savā dzīvesvietā. Ārpus mājsaimniecības atļauts atrasties tikai ar attaisnojošu iemeslu un tikai ar aizpildītu pašapliecinājumu.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi