×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-11-16
Valsts svētku nedēļas laikā notiks virtuālais salūts, skanīgi koncerti un citas aktivitātes

Šajā gadā Latvijas Republikas proklamēšanas 103. gadadienu 18. novembrī visā Siguldas novadā būs iespēja atzīmēt ar dažādiem notikumiem. Novadniekiem būs iespēja kļūt par īpaša virtuāla salūta dalībnieku, apmeklēt svētku koncertus, doties apskatīt svētku māksliniecisko noformējumu novadā, kā arī piedalīties sportiskākās aktivitātēs. Godināsim Latvijas karogu, valsts himnu un citus valsts simbolus un piespraudīsim pie apģērba lentīti Latvijas valsts karoga krāsās.

Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienā, 18. novembrī, tiks radīts īpašs, interaktīvs svētku noformējums uz kultūras centra “Siguldas devons” fasādes. Tā laikā no plkst. 17.00 līdz 21.00 ikvienam būs iespēja attālināti un individuāli katram savā viedierīcē uz “Siguldas devona” fasādes radīt krāsainu svētku salūtu Latvijai. Lai virtuāli iesaistītos, būs jāapmeklē vietne www.sigulda.svin.lv. Sadaļā “Gada novadnieks 2021” varēs iepazīties un uzzināt, kas ir Siguldas novada šī gada varoņi, sadaļā “Sveikt” būs iespējams ar savu vārdu, nosaukumu vai īsu vēlējumu Latvijai personalizēt īpašo digitālo petardi un izšaut to krāšņā virtuālā svētku uguņošanā uz “Siguldas devona” fasādes, kā arī svētku vietnes sadaļā “Sigulda Aizrauj!” atklāt daudz aizraujošu jaunumu, ko šajā laikā piedzīvot Siguldas novadā.

Svētku koncerti

18. novembrī plkst. 12.00 Inčukalna Tautas namā notiks svētku koncerts, kurā piedalīsies pianists Anatolijs Livča, saksofonists Raivo Stašans un solisti Kaspars Markševics, Kristīne Šomase.
Ieeja koncertā ir ar bezmaksas ielūgumiem, ko aicinām pieteikt, zvanot uz tālruņa numuru 29478251 vai rakstot uz e-pasta adresi inga.freimane@sigulda.lv.

18. novembrī plkst. 17.00 Mākslu skola “Baltais flīģelis” piedāvā tiešsaistē baudīt īpašu svētku koncertu, kas veltīts Latvijas Republikas proklamēšanas 103.gadadienai. Mākslu skolas “Baltais flīģelis” audzēkņi un pedagogi ir sagatavojuši daudzveidīgu svētku programmu. Neizpaliks arī sirsnīgi sveicieni no audzēkņu ģimenēm un skolas draugiem. Video tiešraidi būs iespējams skatīties “Baltā flīģeļa” Facebook profilā, kā arī platformā YouTube.

19. novembrī plkst. 19.00 Lēdurgas Kultūras namā izskanēs svētku koncerts “Skorpiona zvaigznājā”. Koncertā piedalīsies Laila Ilze Purmaliete un Anta Eņģele.
Ieeja koncertā ir ar bezmaksas ielūgumiem, ko aicinām pieteikt, zvanot uz tālruņa numuru 29166140 vai rakstot uz e-pasta adresi ilze.klavina@sigulda.lv.

20. novembrī plkst. 18.00 koncertzālē “Baltais flīģelis” ar koncertprogrammu “Radīts Latvijā” uzstāsies Valters Pūce un Dainis Tenis no grupas “DAGAMBA”. Programmas ideja balstīta uz visu laiku izcilāko latviešu komponistu melodijām. Koncertā izskanēs tādi skaņdarbi kā Zigmara Liepiņa “Kvazimodo dziedājums”, Imanta Kalniņa “Apvij rokas”, Jāņa Lūsēna “Alises iela”, Valta Pūces “Balāde” no izrādes “Šveiks”, Raimonda Paula “Notici”, Emīla Dārziņa “Melanholiskais valsis” un citi darbi Valtera un Daiņa aranžijās.
Biļetes cena – no 10 līdz 18 eiro, arSiguldas ID karti – 20% atlaide. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit.

Koncertu apmeklētājiem jāuzrāda sadarbspējīgs Covid-19 sertifikāts, kurš apliecina, ka apmeklētājs ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā, un personu apliecinošu dokumentu. Koncertu laikā jālieto sejas maska.

Īpašais svētku noformējums un citi notikumi

Siguldas “S!” ir tērpies Latvijas karoga krāsās un Siguldas Svētku laukumā saposies gaida iemūžināšanu novadnieku fotomirkļos.

17. novembrī no plkst. 15.00 pie Inciema torņa pie karogu mastiem, kur lepni plīvo Latvijas un Siguldas novada karogs, svētku ieskaņai aizdegsim svecītes Latvijas kontūrā. Pie Krimuldas Tautas nama 18. novembrī no plkst. 16.30 līdz 18.00 būs iespēja nolikt svecītes, veidojot Saules zīmi un baudot Krimuldas brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības sagatavoto muzikālo un vizuālo svētku rotu. 

Savukārt cauri Lēdurgas pagastam vīsies gaismas ceļš. Uz lielā ekrāna pie Lēdurgas Kultūras nama varēs redzēt lēdurdziešu iesūtītos video un ierunātos vēlējumus Latvijai “Gaismas ir tik daudz, cik kopā varam radīt”. Tāpat līdz 22. novembrim Lēdurgas ģimenes aicinātas piedalīties orientēšanās spēlē, kuras uzdevumus var saņemt Lēdurgas dendroparka informācijas centrā un Lēdurgas veikalos.

Uz Allažu pamatskolas sienas būs izveidota gaismas instalācija, ko varēs aplūkot kopā ar allažnieku video sveicienu 18. novembrī no plkst. 16.00 līdz 22.00. Savukārt līdz 18. novembrim pie izgaismotās Mores pamatskolas ēkas speciāli izveidotā vietā būs iespēja novietot un aizdegt svecītes. Tāpat līdz 30. novembrim Siguldas pagasta Kultūras nama ieeju rotā vides instalācija “Pacel acis Latvijai”.

18. novembrī laikā no plkst. 16.00 līdz 19.00 Mālpils Kultūras centra pagalmā ikvienam būs iespēja iedegt svecīti Latvijas kontūrā un sveikt Latviju svētkos, fonā skanot mūzikai un dzejai.

18. novembrī no plkst. 11.30 līdz 12.00 Inčukalna Mūzikas un mākslas skolā notiks durvju un logu atvēršana skolas jaunajām telpām Atmodas ielā 4, Inčukalnā. Svētku noskaņās logos un durvīs muzicēs Inčukalna Mūzikas un mākslas skolas pūtēji, klavierspēles klases audzēknis un viesi – dūdinieki. Inčukalna pagastā līdz 21. novembrim arī turpinās orientēšanās spēle-viktorīna “Latvijas 103 gadi Inčukalnā”. Ar spēles noteikumiem var iepazīties sociālo tīklu vietnē “Facebook”, lapā “Inčukalna stāsti” vai “Inčukalna Tautas nams”.

Par sportiskām aktivitātēm svētku laikā parūpēsies Siguldas Sporta centrs, aicinot līdz 21. novembrim “izskriet Latviju Siguldā”. “Izskrien Latviju Siguldā 2021” tiek piedāvātas divas dažādas distances – viena distance (6 kilometri) noris tikai pilsētas vidē un veicama kopā ar maziem bērniem vai māmiņām ar bērnu ratiņiem, savukārt otra distance (11 kilometri) ved caur meža takām, bezceļiem un meža biezokņiem. Tāpat garākajā distancē nāksies pievarēt arī Gaujas senielejas kāpumu gan lejup, gan augšup. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Tāpat 18. novembrī Siguldas novada iedzīvotāju veidotā aktīvistu kustība “BMW Type Club” aicina iesaistīties nebijušā un patriotiskā akcijā – izrotāt savu automašīnu ar Latvijas valsts karogu un doties braucienā pa jauno Siguldas novadu līdz Cēsīm un atpakaļ uz Siguldu. Šajā akcijā ir aicināts iesaistīties jebkuras automašīnu markas īpašnieks no visa Siguldas novada, bet ievērojot visus valstī noteiktos pulcēšanās un epidemioloģiskos ierobežojumus. Novada iedzīvotāji, kuri jau ir izlēmuši piedalīties braucienā, tiek aicināti līdz 17. novembrim sazināties ar organizatoru pārstāvi Oskaru Sirsniņu, zvanot uz tālruņa numuru 25130496. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Siguldas novada pašvaldība aicina novadniekus svētkus svinēt atbildīgi un ievērot valstī noteiktos ierobežojumus, lai apturētu vīrusa Covid-19 izplatību!

Foto: pagājušā gada valsts svētku aktivitātes pie kultūras centra “Siguldas devons”.

Youtube


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi