×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-12-03
Inčukalna bijušajās pašvaldības administrācijas telpās jauna rosība

Administratīvi teritoriālās reformas rezultātā, kurā Siguldas novads apvienojies ar Krimuldas un Lēdurgas, kā arī Mālpils un Inčukalna pagastiem, izveidota vienota Siguldas novada pašvaldības administrācijas un iedzīvotājiem pieejamo pakalpojumu struktūra Inčukalna pagasta iedzīvotājiem. Tagad bijušās Inčukalna novada pašvaldības telpas izmanto un apdzīvo Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs un Inčukalna Mūzikas un mākslas skola, kā arī par sabiedrības drošību un kārtību pagastā rūpējas Pašvaldības policijas inspektori, kuri ikdienā uzturas uz vietas. Tāpat Inčukalnā tiek nodrošināti Siguldas novada Sociālā dienesta un Bāriņtiesas pakalpojumi.

Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs

No 24. novembra darbu pēc jaunās struktūras izveides Inčukalnā uzsāka Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs, kurš atrodas Atmodas ielā 4, Inčukalnā. Tajā novada iedzīvotāji tiek apkalpoti epidemioloģiski drošā vidē jeb “zaļajā režīmā”. Klientu apkalpošanas centrā novadnieki var saņemt pašvaldības pakalpojumus, veikt pašvaldības nodevu un nekustamā īpašuma nodokļa maksājumus, pieteikt pieprasītākos valsts pakalpojumus, kā arī bez maksas saņemt Covid-19 sertifikāta izdruku, ja iedzīvotājiem nav iespēju autentificēties ar kādu no drošas piekļuves līdzekļiem (internetbanka, eID karte, mobile ID) tīmekļa vietnē www.covid19sertifikats.lv. Tāpat klientu apkalpošanas centrā var saņemt Siguldas ID karti, lai saņemtu vairāk nekā 200 atlaides un izdevīgus piedāvājumus no uzņēmējiem un pašvaldības visā novada teritorijā. Sazināties ar Inčukalna klientu apkalpošanas speciālistiem var, zvanot uz tālruņa numuru 66954820.

Klientu apkalpošanas centrs, tāpat kā citviet Siguldas novada teritorijā, apmeklētājiem ir atvērts katru darbdienu:

  • pirmdienās: plkst. 8.00–13.00 un plkst. 14.00–18.00;
  • otrdienās: plkst. 8.00–13.00 un plkst. 14.00–17.00;
  • trešdienās: plkst. 8.00–13.00 un plkst. 14.00–17.00;
  • ceturtdienās: plkst. 8.00–13.00 un plkst. 14.00–18.00;
  • piektdienās: plkst. 8.00–14.00.

Lai gan “zaļajā režīmā” aktīvi norit klientu apkalpošana klātienē, tomēr atgādinām, ka Siguldas novada pašvaldības pakalpojumi pieejami arī attālināti pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, savukārt portālā latvija.lv attālināti var saņemt arī valsts pārvaldes pakalpojumus. Iesniegumu vai dokumentu, kas adresēts pašvaldībai un parakstīts ar drošu elektronisku parakstu, aicinām sūtīt uz pašvaldības oficiālo e-pasta adresi pasts@sigulda.lv.

Inčukalnā, Atmodas ielā 4, pilnvērtīgi darbojas arī Sociālā dienesta klientu apkalpošanas punkts. Tajā notiek klientu pieņemšana un apkalpošana klātienē pēc iepriekšēja pieraksta. Tajā novadniekiem tiek piedāvāti dažādi sociālie pakalpojumi, kuri apvienotajā novadā izstrādāti vienoti pēc Saistošajiem noteikumiem. Tāpat Inčukalna pagastā apmeklētājus pēc iepriekšēja pieraksta darba pieņem arī Bāriņtiesa, kas atrodas Atmodas ielā 6/3.

Pašvaldības policija

Jau kopš jūlija sākuma Siguldas novada Pašvaldības policija veic patrulēšanu visā jaunizveidotajā Siguldas novada teritorijā, tostarp Inčukalna pagastā. Patlaban patrulēšanu visā novadā tiek veikta ar piecām ekipāžām, papildus tam nodrošinot arī operatīvās reaģēšanas grupu, kas nepieciešamības gadījumos var reaģēt uz iedzīvotāju izsaukumiem jebkurā diennakts laikā.

Pirms novadu apvienošanas Inčukalna pagastā par sabiedrības drošību un novada uzraudzību rūpējās Reģionālā pašvaldības policija, taču tagad Siguldas novada pašvaldība lēmusi, ka Inčukalna pagastā sabiedrisko drošību un kārtību garantēs Siguldas novada Pašvaldības policija, kura Inčukalna pagastā ir noteikusi konkrētus inspektorus, kuri ikdienā ar savu klātesamību varēs pievērst pastiprinātu uzmanību sabiedriskajai kārtībai un rūpēties par normatīvā regulējuma, tostarp saistošo noteikumu ievērošanu konkrētā teritorijā.

Ar Pašvaldības policiju var sazināties, zvanot uz diennakts tālruņa numuru 26160288 vai rakstot lietotnē WhatsApp. Tāpat ar Pašvaldības policiju iespējams sazināties, rakstot uz e-pasta adresi policija@sigulda.lv vai Siguldas mobilajā lietotnē, sadaļā “Ziņo Pašvaldības policijai”.

Inčukalna Mūzikas un mākslas skola

Pieaugot skolēnu skaitam, Inčukalna pamatskolā Zvaigžņu ielā 2 tika atvērtas jaunas mācību klases, tādējādi esošās pamatskolas telpas abām skolām kļuva par mazu. Siguldas novada pašvaldības vadība jau šī gada vasarā rosināja izskatīt jautājumu par Inčukalna Mūzikas un mākslas skolas izvietošanu piemērotās telpās. Kopīgiem spēkiem pašvaldības atbildīgie speciālisti un skolas vadība izskatīja vairākus variantus un vienojās, ka vispiemērotākās telpas būs Atmodas ielā 4.

Jaunajās telpās tagad atrodas Inčukalna Mūzikas un mākslas skolas administrācija, kā arī vijoļu, klavieru, flautas un citu specialitāšu klases, tāpat kā mūzikas teorijas un mākslas virziena klases. Savukārt skolas orķestris, citas pūšamo instrumentu un sitaminstrumentu nodarbības turpināsies Inčukalna pamatskolas ēkā, jo tajā ir pieejama lielā zāle.

Vietējie iedzīvotāji ļoti priecājas, ka tukšās telpas Inčukalna centrā tagad ir atradušas jaunu saimnieku – mazos mūzikas un mākslas audzēkņus un centrālajā Inčukalna vietā caur ēkas logiem varēs dzirdēt mūzikas skaņas.

Youtube

 

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi