×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 3. maijs
Šodien sveicam: Gints, Uvis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-12-07
Siguldas slimnīcā tūkstošajās dzemdībās pasaulē nācis puika

Šodien Siguldas slimnīcā notikušas tūkstošās dzemdības, kurās pasaulē nācis Miķelis. Viņš kā pirmais bērniņš piedzimis Šķesteru ģimenē no Cēsu novada. Mazulis ir 3,3 kilogramu smags un 53 centimetru garš, un abi ar māmiņu jūtas lieliski. Kā ierasts, šajā īpašā brīdī jauno ģimeni sveic Siguldas slimnīcas un Siguldas novada pašvaldības pārstāvji, vēlot mīlestību un veselību jaunajai ģimenei.

Māmiņa Laura Siguldas slimnīcu izvēlējusies kā labāko un piemērotāko vietu, kurā laist pasaulē dēlu, jo vīrs varējis būt līdzās un piedalīties dzemdībās. Lai gan klātienē jauno ģimeni nebija iespējams sveikt, sveicienu no Siguldas novada pašvaldības jaunajai ģimenei nodeva slimnīcas personāls, pasniedzot Latvijas Bankas sudraba monētu “Sigulda”, kā arī citas dāvanas, kuras nes “Sigulda aizrauj” zīmolu.

2020. gadā Siguldas slimnīcā notikušas 1169 dzemdības, kurās dzimuši 1171 bērniņi – 620 puikas un 551 meitene. Samazinoties dzimstības līmenim Latvijā, statistikas dati liecina, ka šajā gadā neizdosies pārspēt pērnā gada rekordu, tomēr Siguldas slimnīca ieņem stabilu vietu kā viena no labākajām un populārākajām bērnu dzimšanas vietām Latvijā.

Atgādinām, ka Siguldas novadā deklarētās ģimenes un viņu jaundzimušie var saņemt bērna piedzimšanas pabalstu 320 eiro apmērā. To iespējams saņemt gadījumos, kad abi vecāki ne mazāk kā 12 mēnešus pirms bērna dzimšanas dienas ir deklarējuši savu pamata dzīvesvietu Siguldas novadā un bērna dzīvesvieta pirmreizēji ir deklarēta Siguldas novadā. Savukārt tad, ja tikai viens no bērna vecākiem ne mazāk kā 12 mēnešus pirms bērna dzimšanas deklarējis savu pamata dzīvesvietu Siguldas novadā un bērna dzīvesvieta pirmreizēji ir deklarēta Siguldas novadā, ir iespēja saņemt pabalstu 50% apmērā. Saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības brīvprātīgas iniciatīvas pabalstiem” no 2022. gada 1. janvāra vienreizējais piedzimšanas pabalsts pieaugs līdz 350 eiro tām ģimenēm, kurās abi vecāki vairāk nekā gadu un jaundzimušais būs deklarējušies Siguldas novadā. Ģimenēm pieejami arī citi atbalsta pasākumi no Siguldas novada pašvaldības.


© www.sigulda.lv


Pasākumi