×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-12-08
No nākamā gada Siguldas novadā mainīsies atkritumu apsaimniekošanas tarifi

Kā ziņo atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi, līdz ar dabas resursu nodokļa likmes un maksas par atkritumu noglabāšanu poligonā palielināšanos, no 2022. gada 1. janvāra tiks mainīti nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifi visā Siguldas novadā.

Atkritumu apsaimniekošanas tarifa pieaugums skaidrojams ar Atkritumu apsaimniekošanas likumā noteikto, ka tarifā par atkritumu apglabāšanu poligonos ir jāiekļauj arī dabas resursu nodoklis par atkritumu apglabāšanu. Nākamgad likme par sadzīves atkritumu un ražošanas atkritumu apglabāšanu poligonos būs 80 eiro par tonnu.

Siguldas pilsēta, Allažu, Mores, Mālpils un Siguldas pagasti

Vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA “Jumis” informē, ka no nākamā gada 1. janvāra Siguldas pilsētā, Allažu, Mores un Siguldas pagastā par nešķiroto atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumiem iedzīvotājiem būs jāmaksā 21,62 eiro/m3 ar PVN. Izmaksas par privātmājās visbiežāk izmantotā 0,24 kubikmetru konteinera vienas tukšošanas reizes izmaksas pieaugs par aptuveni 0,22 eiro ar PVN.

Savukārt Mālpils pagastā atkritumu apsaimniekošanas tarifs būs 21,42 eiro/m3 un līdz ar to privātmājas konteinera vienas tukšošanas reizes izmaksas pieaugs par aptuveni 0,22 eiro ar PVN.

Plašāka informācija par Siguldas pilsētas SIA “Jumis” sniegtajiem pakalpojumiem pieejama, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv.

Inčukalna pagasts

SIA “Clean R” informē, ka no 2022. gada 1. janvāra Inčukalna pagasta iedzīvotājiem par nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumiem būs jāmaksā 20,29 eiro/m3 ar PVN, tādējādi par privātmājās visbiežāk izmantotā 0,24 kubikmetru konteinera vienas tukšošanas reizes izmaksas pieaugs par aptuveni 0,14 eiro ar PVN. Savukārt maksa par mājsaimniecībā radušos lielgabarīta atkritumu izvešanu no 1. janvāra noteikta 27,94 eiro/m3 ar PVN, bet par būvgružu izvešanu – 47,18 eiro/m3 ar PVN. Par bioloģiski noārdāmo atkritumu izvešanu Inčukalna pagasta iedzīvotājiem būs jāmaksā 17,36 eiro/m3 ar PVN.

Uzņēmums arī informē, ka turpmāk Inčukalna iedzīvotājiem būs iespēja vieglāk saņemt atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus, jo izveidots pašapkalpošanās portāls mans.cleanr. Tajā iespējams apskatīt un slēgt līgumus, pievienot papildu pakalpojumus un adreses, apmaksāt rēķinus, apskatīt atkritumu izvešanas grafiku, izvešanas izpildes precizitāti, atcelt un pieteikt izvešanu, kā arī redzēt un saņemt citus pakalpojumus.

Plašāka informācija par SIA “Clean R” sniegtajiem pakalpojumiem pieejama, zvanot uz tālruņa numuru 67111001 vai rakstot uz e-pasta adresi kc@cleanr.lv, vai apmeklējot pašapkalpošanās portālu. 

Krimuldas un Lēdurgas pagasti

Kā ziņots iepriekš, arī Krimuldā un Lēdurgā atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA “ZAAO” informēja par tarifu pieaugumu no 2022. gada 1. janvāra. Krimuldas un Lēdurgas pagastu iedzīvotājiem par SIA “ZAAO” nodrošinātajiem nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumiem no nākamā gada sākuma būs jāmaksā 24,99 eiro/m3 ar PVN. Tādējādi, piemēram, privātmājās visbiežāk izmantotā 0,24 kubikmetru konteinera vienas tukšošanas reizes izmaksas pieaugs par aptuveni 0,28 eiro ar PVN.

Plašāka informācija par SIA “ZAAO” sniegtajiem pakalpojumiem pieejama, zvanot uz tālruņa numuru 64281250 vai rakstot uz e-pasta adresi zaao@zaao.lv.

Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi atgādina: lai samazinātu individuālos rēķinus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, iedzīvotāji aicināti izmantot uzņēmumu nodrošināto dalītās atkritumu vākšanas infrastruktūru, bet privātīpašumos, kur tas iespējams un netraucē apkārtējiem, veidot bioloģisko atkritumu kompostkaudzes. Siguldas novada pašvaldība arī uzsākusi kompostēšanas laukuma izveidi, kurā iedzīvotāji varēs nodot zaļos un dārza atkritumus.

Papildu tam jāpiemin, ka SIA “Getliņi EKO” ir iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifa izmaiņu projektu, kas saistīts ar jaunas poligona infrastruktūras izbūvi un ekspluatāciju. Tādejādi sagaidāms, ka pēc minētā tarifu projekta izskatīšanas un apstiprināšanas komisijā, 2022. gada sākumā varētu sekot vēl citas SIA “Getliņi EKO” tarifa izmaiņas par sadzīves atkritumu apglabāšanu atkritumu poligonā.


© www.sigulda.lv


Pasākumi