×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-12-08
Aicina baudīt Siguldas novada ziemas pasaku un ziemas pikniku

Latvijas daba ir skaista visos gadalaikos, un arī ziemā ir vērts atrauties no ikdienas darbiem un rutīnas, lai izbaudītu ziemas pikniku svaigā gaisā, pie vizuļojošām sniega kupenām un karsta ugunskura, malkojot siltu tēju vai tikko vārītu zupu. Gar Siguldas novada pastaigu takām ir vietas, kur apstāties vai doties, lai baudītu Siguldas ziemas pasaku un pikniku.

Maršrutā “Sigulda–Krimulda–Sigulda” pašā augstākajā kraujas vietā, netālu no Mednieku namiņa Krimuldas pusē, atrodas speciāli labiekārtota piknika vieta ar nojumi – “vigvamu” (koordinātas 57.160750; 24.827074), skatam paverot brīnišķīgu ainavu tāli.

Maršrutā “Aizrauj elpu! No Siguldas pils kvartāla līdz Vējupītes gravai”, kurā iespējams aplūkot patiesi aizraujošu dabas varenību, mežonīgās upītes, smilšakmens atsegumus un alas, pieejama labiekārtota piknika un ugunskura vieta ar labierīcībām (koordinātas 57.177284; 24.859400).

Maršrutā “Mežonīgās Vējupītes grava un Paradīzes kalns”, dodoties pa Vējupītes gravu līdz Gaujai, iekārtotas labiekārtotas piknika un ugunskura vietas (koordinātas 57.177284; 24.859400).

Maršrutā “Raganu katls”, kas piemērots kājāmgājējiem, kurus nebaida kāpieni pa dziļās Vējupītes gravas stāvajām nogāzēm, Pie Raganu katla skatu punkta izvietota piknika vieta pašā meža vidū (koordinātas 57.176576; 24.884591).

Maršruts “Kubeseles dabas un vēsture taka” aizved aptuveni vienas stundas garā ceļojumā cauri neskartai dabai kopā ar Runtiņupītes čalošanu gar lībiešu valdnieka Kaupo kapu. Šajā takā atrodas arī “Ceļinieku namiņš” un tajā apskatāma izstāde par Krimuldas vēsturi, savukārt 100 metrus tālāk pieejama arī ugunskura vieta ar galdiņu.

Maršrutā “Sigulda–Allaži” iekļauti vairāki Latvijā neparasti vai citādā ziņā izcili dabas objekti, kā LinezersČernausku akmensČernausku dižozols un Mežmuižas avoti. Savukārt, dodoties Allažu puses virzienā, netālu no Kaļķugravas avotiem, iespējams izmantot arī piknika vietu (57.101009; 24.798320).

Maršrutā “Viena diena Mores apkārtnē” iekļauti vairāki kultūrvēsturiski nozīmīgi apskates objekti, piemēram, Mores kauju piemiņas parks, kur izveidota arī ugunskura un piknika vieta (koordinātas 57.081446; 25.091550). Iepriekš vienojoties, vieta piknikam pieejama arī pie Mores kauju muzeja.

Pastaigu takā gar Gaujas labo krastu – no Gaujas tilta līdz Siguldas novada Tūrisma informācijas centram “Gūtmaņala” – ierīkota piknika vieta ar 3 ugunskura vietām (koordinātas 57.172252; 24.849417).

Lēdurgas dendroparks ir dabas un kultūrvēsturiski aizsargājamais objekts, kurā iespējams smelties spēkus no dabas un mieloties ar siltiem ēdieniem un dzērieniem, kas pagatavoti apmeklētājiem pieejamā ugunskura un piknika vietā. Arī Lēdurgas centrā – Lēdurgas Evanģēliski luteriskās baznīcas pakājē – atrodama piknika vieta ar vairākiem galdiem.

Dodoties ziemas piknikā, jānodrošinās ar piemērotu apģērbu, gardām uzkodām un siltiem dzērieniem vai ēdieniem, ko pagatavot uz ugunskura. Savukārt, atstājot piknika vietu, tās apmeklētājiem jāpievērš uzmanība, lai atnestie atkritumi nepaliktu atstāti meža vidē. Tāpat iesakām maršrutos atrodamajās atkritumu urnās tos atkritumus neizmest, bet gan nest sev līdzi, tādējādi neradot iespēju, ka putni vai meža dzīvnieki, meklēdami ēdienu, urnu saturu iznēsā pa apkārtni, sekmējot vides piesārņojumu.


© www.sigulda.lv


Pasākumi