×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-12-08
Siguldas pagasta Kultūras namā turpinās vakcinācija pret Covid-19

Arī decembrī Siguldas pagasta Kultūras namā (Zinātnes ielā 7, Siguldā) tupinās vakcinācija pret Covid-19. Iedzīvotājiem būs iespēja vakcinēties 10., 15., 22. un 29. decembrī no plkst. 9.00 līdz 16.00. Šajā punktā vakcīnu varēs saņemt gan tie iedzīvotāji, kuri būs pieteikušies tīmekļa vietnē www.manavakcina.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 8828 vai 67799977, gan bez iepriekšējas pieteikšanās, tomēr tādējādi var veidoties rindas un aicinām rēķināties ar uzgaidīšanas laiku.

Patlaban iedzīvotājiem ir iespēja saņemt gan pirmās, gan otrās vakcīnas devas, gan pēc pieprasījuma arī balstvakcināciju. Kā skaidro Nacionālais veselības dienests, gan pirmreizēja vakcinācija, gan balstvakcinācija īpaši vēlama cilvēkiem vecumā no 40 gadiem, sevišķi senioriem, kas ir vecāki par 65 gadiem, un augsta riska pacientiem ar novājinātu imūnsistēmu.

Tāpat iespēja saņemt balstvakcīnu ir tiem vakcinētajiem iedzīvotājiem, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu. Atbilstoši Imunizācijas valsts padomes rekomendācijām, balstvakcīna nav nepieciešama cilvēkiem, kuri ir saņēmuši pilnu vakcinācijas kursu (divas potes) un ir pārslimojuši Covid-19 (izņēmums, ja ir būtiski novājināta imūnsistēma). Gadījumā, ja cilvēks ir saņēmis vienu devu un ir pārslimojis Covid-19, tad balstvakcīna nepieciešama pēc sešiem mēnešiem pēc vakcīnas saņemšanas vai pārslimošanas brīža, atkarībā no tā, kas bijis pēdējais.

Personas, kuras ir vakcinētas ar “Johnsons&Johnsons” ražoto “Janssen”, uz balstvakcināciju aicinātas doties pēc astoņām nedēļām, kad saņemta pote. Tie, kuri vakcinēti ar “Vaxzevria” (“Astra Zeneca”), balstvakcīnu var saņemt, ja kopš otrās devas ir pagājuši pieci mēneši; tie, kuri vakcinēti ar mRNS vakcīnām “Spikevax” (Moderna) vai “Comirnaty” (“Pfizer-BioNTech”), – ja kopš otrās devas pagājuši seši mēneši.

Uz vakcināciju līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), potēšanas pase (ja tāda ir). Uz vakcināciju vēlams ierasties tādā apģērbā, kas ļauj viegli atbrīvot plecu. Savukārt pusaudžiem no 12 līdz 13 gadiem vakcinācijas laikā nepieciešama mātes vai tēva (vai cita likumiskā pārstāvja) klātbūtne, kā arī šādi dokumenti: likumiskajam pārstāvim – pase vai personas apliecība un apliecinošs dokuments par bērnu (ieraksts par bērnu pasē vai dzimšanas apliecība, vai nepieciešamības gadījumā notariāli apstiprināta pilnvara).

Tāpat atgādinām, ka vakcinācija pret Covid-19 norisinās arī Siguldas slimnīcā, kā arī pie ģimenes ārstiem. Pieteikšanās vakcinācijai Siguldas slimnīcā notiek otrdienās, zvanot uz tālruņa numuru 26540052. Siguldas slimnīcas vakcinācijas punkts atrodas administratīvajā korpusā Lakstīgalas ielā 13, 2. stāvā.


© www.sigulda.lv


Pasākumi