×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-12-09
Pašvaldība aicina sakārtot jautājumus par privāto ielu un ietvju infrastruktūras uzturēšanu

Siguldas novada pašvaldība informē, ka līdz ar intensīvo snigšanu iepriekšējā nedēļā, kad novadā ielu, ceļu un ietvju uzturēšanas uzņēmumi strādāja ar pilnu jaudu, atsevišķās blīvi apdzīvotās ielās un ietvēs aktualizējās jautājums par publiski lietojamās privātās infrastruktūras apsaimniekošanu. Saskaņā ar normatīvajiem aktiem ceļu uzturēšana ir ceļa pārvaldītāja pienākums, līdz ar to pašvaldībai nav pienākuma veikt uzturēšanas darbus privātās ielās un ietvēs, kas nav nodoti pašvaldības pārziņā. Pašvaldība informē iedzīvotājus, ka pie intensīvas snigšanas sniega attīrīšana no privātām ielām iespēju robežās tiks nodrošināta, lai iedzīvotāji varētu pārvietoties, tomēr stabilos laikapstākļos tā netiks turpināta.

Saskaņā ar Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas datiem patlaban minētā situācija attiecināta uz Vējupītes un Saulīšu ciematiņu, kā arī uz Pavasara un Saulrītu ielu. Aicinām īpašniekus atsaukties, lai iesaistītu pašvaldību blīvi apdzīvotu teritoriju ielu un ietvju ikdienas uzturēšanā – greiderēšanā, planēšanā vai sniega attīrīšanā, savstarpēji slēdzot patapinājuma līgumus vai nododot ielu infrastruktūru pašvaldības īpašumā. Iesnieguma veidlapa par patapinājuma līguma noslēgšanu pieejama šeit. Atsevišķās ielās īpašnieki ar pašvaldību jau noslēguši nepieciešamos dokumentus, piemēram, Līvu ciemā Allažos, Institūta un Helmaņa ielā, daļēji arī Vējupītes ciematā un Saulīšu ciematā, kā arī citviet. Tomēr kopumā joprojām šī situācija nav pilnībā sakārtota.

Piemēram, Saulīšu ciematā Klusās un Sapņu ielas iedzīvotāji tikai 50% gadījumos ir noslēguši patapinājuma līgumus, līdz ar to pašvaldība ar ielu un ceļu uzturētāju vienojusies, ka abas ielas tiks attīrītas no sniega, tomēr ietves netiks tīrītas, izņemot posmu no Zinātnes ielas iebrauktuves līdz sadalošajam krustojumam ar Sapņu un Kluso ielu. Turpmāk ietves no sniega tiks attīrītas tad, kad būs sakārtots jautājums par ielu un ietvju pārvaldītāju, jo pašvaldība šo pienākumu var veikt, ja visi nekustamo īpašumu īpašnieki nodod tās pašvaldības pārziņā. Līdz ar to informējam, ka turpmāk minēto ielu attīrīšana no sniega intensīvas snigšanas gadījumā iespēju robežās tiks veikta saskaņā ar grafiku, bet pārējā laikā – atbilstoši prioritātēm. Tāpat norisināsies arī citviet Siguldas novadā.

Papildus tam pašvaldība ir saņēmusi iedzīvotāju lūgums no sniega attīrīt personām piederošus ceļus, kas ved uz vienu vai divām privātmājām, veidojot garu piebraucamo ceļu. Šādus ceļus pašvaldība neplāno ņemt savā pārziņā. Saskaņā ar Siguldas novada pašvaldības domes 2019. gada 21. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 5 “Par Siguldas novada teritorijas kopšanu un būvju uzturēšanu” 4. punktu nekustamā īpašuma īpašnieks vai tā valdītājs nodrošina nekustamam īpašumam piegulošās teritorijas kopšanu, tajā skaitā piebrauktuvju, ietvju, celiņu pastāvīgu kopšanu, atkritumu savākšanu, sniega tīrīšanu, pretslīdes materiālu kaisīšanu un citas darbības, kas nav saistītas ar publiskas infrastruktūras lietošanu.

Aicinām sazināties ar Siguldas novada pašvaldības nekustamā īpašuma speciālisti Revitu Jakupāni, zvanot uz tālruņa numuru 67800957 vai rakstot uz e-pasta adresi revita.jakupane@sigulda.lv, lai saņemtu informāciju par nepieciešamo dokumentāciju, kas jāiesniedz pašvaldībā.


© www.sigulda.lv


Pasākumi