×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-12-13
Krimuldas draudzē uzņem ārvalstu partnerus

No 11. līdz 14. decembrim Krimuldas evaņģēliski luteriskajā draudzē uzņem ārvalstu viesus no Spānijas un Rumānijas. Tie ir draudzes īstenotā starptautiskā projekta “Mobilā programma jauniešiem” (Mobile Program for Youth Learners) partneri no Rumānijas Skautu biedrības un Svētā Gabriela skolas Spānijā. Projekta mērķis ir izstrādāt neformālās izglītības programmu jauniešu līderības attīstībai, tāpēc tikšanās laikā dalībnieki pārrunā un diskutē par mācību programmas, mācību plānu un metodoloģijas izstrādi, lai programmu pusotra gada laikā varētu īstenot un aprobēt.

Starptautiskos partnerus uzņem Krimuldas draudzes padomes locekle, projekta idejas autore un vadītāja Sandija Zaļupe, draudzes padomes priekšsēdētāja Solvita Andžāne un projekta koordinatore un komunikācijas vadītāja Līva Tauriņa. Viesus uzrunās arī evaņģēlisti Jāzeps Bikše un Mārtiņš Muižnieks.

Jāatgādina, ka mācību programma orientēta jauniešiem no 13 līdz 15 gadu vecumam, palīdzot viņiem izkopt tādas prasmes, kas vērstas uz jaunā cilvēka kā atbildīgas, motivētas, ar līdera īpašībām apveltītas personības attīstību. Apmācību saturs tiks balstīts kristīgajās pamatvērtībās, lai izskaustu jebkāda veida diskrimināciju un veicinātu jauniešu līdztiesību, daudzveidības pieņemšanu, pilsonisko aktivitāti un vēlmi iesaistīties sabiedriskajos procesos. Projekta ietvaros mācību programma tiks īstenota Krimuldas draudzes Svētdienas skolas nodarbībās un Rumānijas skautu apmācībās.

Mācību programma būs atbalsts pedagogiem un apmācību vadītājiem darbā ar jauniešiem. To būs iespēja izmantot un adaptēt gan jauniešu formālajā, gan neformālajā izglītībā dažādos sektoros, tostarp reliģijā, kultūrā un izglītībā. Mācību programma būs brīvi pieejama digitālajā vidē latviešu, spāņu, rumāņu un angļu valodā.

Projekts “Mobilā programma jaunatnes izglītotājiem” finansēts ar Eiropas Komisijas programmas “Erasmus+” atbalstu.

Informāciju sagatavoja:
projekta koordinatore
Līva Tauriņa


© www.sigulda.lv


Pasākumi