×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 1. maijs
Šodien sveicam: Ziedonis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-12-13
Noslēdzies digitalizētā mācību satura pilotprojekts pirmsskolām

Lai izstrādātu digitālo mācību un metodisko līdzekļu kopas visām pirmsskolas vecuma grupām, 2019. gada decembrī tika uzsākts projekts “Digitālo mācību un metodisko līdzekļu izstrāde inovatīvu pirmsskolas izglītības programmu nodrošināšanai”. Materiāli tika izveidoti 3 jomās – valoda, matemātika, veselības un fiziskās aktivitātes. Projektā iesaistījās arī divas no Siguldas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm.

Projekts norisinājās divus gadus, kura laikā notika gan satura izstrāde, gan aprobācija četrās Latvijas pirmsskolās – Siguldas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē “Pasaciņa” un Allažu pamatskolas pirmsskolas grupās, kā arī Liepājas pirmsskolas izglītības iestādē un Madonas pirmsskolas izglītības iestādē. Aprobācijas pirmsskolu skolotāji 2020./2021. mācību gadā ikdienas darbā izmantoja jaunos digitālos mācību un metodiskos līdzekļus, un sniedza atgriezenisko saiti par to lietojamību un atbilstību pirmsskolas izglītības vadlīnijām.

Projekta laikā ir izstrādāti 9 digitālie mācību un metodiskie līdzekļi un vairāk nekā 130 satura uzdevumu kopas. Izstrādātie digitālie mācību un metodiskie līdzekļi atvieglos un modernizēs pirmsskolu pedagogu sagatavošanās darbu nodarbībām, paplašinās aktivitāšu klāstu pirmsskolās un nodrošinās pirmsskolas ar kvalitatīvu un mūsdienīgu saturu. Šobrīd projekta laikā izstrādātie digitālie mācību un metodiskie līdzekļi, kā arī satura uzdevumi ir pieejami tīmekļa vietnē www.happykids.lv.

Projekta laikā izstrādātos materiālus pedagogi tagad izmanto ikdienā, kā ideju vācelīti, lai gūtu jaunas idejas un ar tām padalītos arī ar vecākiem. Tā, piemēram, Siguldas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē “Pasaciņa” stāsta, ka iesaistīšanās projektā bija liels izaicinājums. Taču projekta laikā skolotājas saprata, cik liels atbalsts mācību procesā ir izstrādātie metodiskie materiāli, ar kuru palīdzību bērni apgūst zināšanas, izmantojot digitālās tehnoloģijas, atzīstot, ka tās bērniem ļoti interesē, līdz ar to bērnu uzmanību ir vieglāk noturēt. Projekta laikā tika iesaistīti arī bērnu vecāki, kuri ar saviem bērniem varēja darboties mājās, izmantojot piedāvātos materiālus. Interese par informācijas tehnoloģiju izmantošanu mācību procesā iestādē ir arvien lielāka.

Projekts “Digitālo mācību un metodisko līdzekļu izstrāde inovatīvu pirmsskolas izglītības programmu nodrošināšanai” (Nr. 8.3.1.2/19/A/014) tiek īstenots no 2019. gada decembra ar Eiropas Sociālā fonda finansējumu 70% apmērā, savukārt 30% pirmsskolas izglītības iestāde “CreaKids” iegulda no saviem finanšu līdzekļiem. Projekta mērķis ir izstrādāt digitālo mācību un metodisko līdzekļu kopas pirmsskolai valodu, matemātikas, veselības un fizisko aktivitāšu mācību jomā jaunā mācību satura ieviešanai jau no 2021.gada rudens.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi