×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-12-20
Informēs par atbalstu tirdzniecības centru, sporta, kultūras un izklaides nozarēm

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) 20. decembrī no plkst. 14.00 līdz 16.00 organizē informatīvo semināru tiešsaistē tirdzniecības un sporta centru, kā arī kultūras, atpūtas un izklaides vietu pārstāvjiem par atbalstu Covid-19 krīzes skartajiem nodokļu maksātājiem.

Seminārā tiks sniegta informācija par pieteikšanās kārtību, iesniedzamajiem dokumentiem un vērtēšanas kārtību, kā arī, uz neskaidrajiem jautājumiem atbildes sniegs LIAA un Ekonomikas ministrijas pārstāvji.

Seminārs iepriekš jāpiesakās šeit. Dalība pasākumā – bez maksas. Pieslēgšanās saite tiks nosūtīta visiem reģistrētajiem dalībniekiem pirms pasākuma. Semināra saturs būs pieejams arī ierakstā tiem, kas nevarēs pieslēgties norādītajā laikā.

Plānots, ka pieteikšanās atbalsta programmai tiks izsludināta nākamajā nedēļā un turpināsies līdz 2022. gada 15. janvārim.

Kultūras, atpūtas un izklaides vietu tiesiskajiem valdītājiem un nomniekiem atbalsts tiek noteikts 25 eiro apmērā par katru kultūras, atpūtas un izklaides vietas kadastrālās uzmērīšanas lietā norādītās kopējās platības kvadrātmetru, izņemot iznomātās biroja telpas un tirdzniecības telpas komercdarbībai (veikalus un kafejnīcas). Kopējais atbalsts kultūras,  atpūtas un izklaides vietām, summējot ar apgrozāmo līdzekļu grantu, par 2021. gada oktobri un novembri nevarēs pārsniegt 90% no apgrozījuma 2019. vai 2020. gada novembrī.

Lai saņemtu atbalstu kultūras, atpūtas un izklaides vietām jāatbilst sekojošām prasībām:

  • kultūras, atpūtas un izklaides vietas darbības nodrošināšanai īpašumā vai nomā ir iekštelpas, kuru platība ir vismaz 150 m2, un iekštelpu īpašuma vai nomas tiesības iegūtas pirms 2020. gada 1. marta un ir spēkā vismaz līdz 2021. gada 31.decembrim.
  • Pamatdarbībai vai papilddarbībai jāatbilst NACE 2. redakcijas klasifikācijas kodam: 59.00; 68.20; 74.90; 77.39; 82.30; 85.52; 90.01-90.04, 91.01-91.04; 93.21; 93.29.
  • Kultūras, atpūtas un izklaides vietas Covid-19 krīzes ietekmē kopējais apgrozījuma kritums ir vismaz 30% laika posmā no 2021. gada oktobra līdz decembrim salīdzinot ar šo periodu 2019. gadā vai periodu no 2021. gada jūlija līdz septembrim.

Plašāku informāciju iespējas uzzināt Ministru kabineta 2021. gada 9. novembra noteikumiem Nr. 772 "Noteikumi par atbalstu Covid-19 krīzes skartajiem tirdzniecības un sporta centriem un kultūras, atpūtas un izklaides vietām” šeit.


© www.sigulda.lv


Pasākumi