×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-12-20
Palielinoties atkritumu noglabāšanas tarifam, mainīsies atkritumu apsaimniekošanas maksa

Saistībā ar SIA "Getliņi EKO" paziņojumu par sadzīves atkritumu apglabāšanas poligonā tarifa izmaiņām, ko 9. decembrī saskaņojusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija, no 2022. gada 10. janvāra visās teritorijās, kurās atkritumu apsaimniekotāji atkritumus noglabā Getliņos, tostarp Siguldas pilsētā, Siguldas, Allažu, Mores, Mālpils un Inčukalna pagastos, mainīsies nešķiroto un bioloģisko atkritumu izvešanas maksa.

SIA "Getliņi EKO" bija iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifa izmaiņu projektu, kas saistīts ar jaunas poligona infrastruktūras izbūvi un ekspluatāciju. No 2022. gada 10. janvāra nešķirotu sadzīves atkritumu apglabāšanai tarifs par vienu tonnu būs 124,6 eiro bez PVN, tajā ir iekļautas arī izmaiņas dabas resursu nodoklī, par ko tika ziņots iepriekš, kas jau no 2022. gada 1. janvāra par sadzīves atkritumu apglabāšanu pieaugs līdz 80 eiro par tonnu. Savukārt poligona tarifs par pārstrādei izmantojamo bioloģisko atkritumu apsaimniekošanu no 2022. gada 10. janvāra par vienu tonnu būs 62 eiro bez PVN.

Siguldas pilsēta, Siguldas, Allažu, Mores un Mālpils pagasti

Vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA "Jumis" informē, ka no nākamā gada 10. janvāra Siguldas pilsētā, Siguldas, Allažu un Mores pagastā par nešķiroto atkritumu izvešanas pakalpojumu iedzīvotājiem būs jāmaksā 29,85 eiro/kubikmetrā jeb 7,16 eiro ar PVN par vienu biežāk izmantoto 0,24 kubikmetra konteinera tukšošanas reizi. Savukārt par bioloģisko atkritumu izvešanu – 37,89 eiro/kubikmetrā jeb 4,55 eiro ar PVN par biežāk izmantoto 0,12 kubikmetra konteineru.

Siguldas pilsētas atkritumu šķirošanas viedpunkta Leona Paegles ielas kvartālā maksa no 2022. gada 10. janvāra ir noteikta 229,62 eiro/tonnā jeb 0,23 eiro ar PVN par kilogramu. Savukārt izmaksas par bioloģiski noārdāmo atkritumu apsaimniekošanu Leona Paegles ielas deviņu daudzstāvu namu kvartālā būs 126,29 eiro/tonnā, kas būs 0,13 eiro ar PVN par kilogramu.

Mālpils pagastā maksa par nešķirotu atkritumu izvešanu būs 29,65 eiro/kubikmetrā jeb 7,12 eiro ar PVN par vienu biežāk izmantoto 0,24 kubikmetra konteinera izvešanas reizi. Savukārt par bioloģisko atkritumu izvešanu – 39,88 eiro/kubikmetrā jeb 4,79 eiro ar PVN par biežāk izmantoto 0,12 kubikmetra konteineru.

Plašāka informācija par Siguldas pilsētas SIA "Jumis" sniegtajiem pakalpojumiem pieejama, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv.

Inčukalna pagasts

SIA "Clean R" informē, ka līdz ar SIA "Getliņi EKO" tarifu pieaugumu no 2022. gada 10. janvāra Inčukalna pagasta iedzīvotājiem par nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumiem būs jāmaksā 26,31 eiro/kubikmetrā jeb 6,32 eiro ar PVN par vienu 0,24 kubikmetra konteinera izvešanas reizi. Tāpat palielināsies maksa par bioloģiski noārdāmo atkritumu izvešanu Inčukalna pagasta iedzīvotājiem – no 10. janvāra tā noteikta 27,71 eiro/kubikmetrā ar PVN apmērā. Jāatzīmē, ka Inčukalna pagastā atkritumu tarifs ir zemāks, jo kopējais pakalpojums atkritumu apsaimniekošanā ir mazākā apjomā, nekā to piedāvā SIA "Jumis" tā apsaimniekošanas teritorijā.

Plašāka informācija par SIA "Clean R" sniegtajiem pakalpojumiem pieejama, zvanot uz tālruņa numuru 67111001 vai rakstot uz e-pasta adresi kc@cleanr.lv, vai apmeklējot pašapkalpošanās portālu www.mans.cleanr.lv.

Krimuldas un Lēdurgas pagasti

Krimuldas un Lēdurgas pagastos nešķiroto atkritumu apsaimniekošanu nodrošina SIA "ZAAO", kas izmanto poligona "Daibe" pakalpojumus. Līdz ar to iedzīvotājiem jāņem vērā iepriekš ziņotā informācija par tarifa izmaiņām saistībā ar dabas resursu nodokļa paaugstināšanos. Šo pagastu iedzīvotājiem par nešķiroto atkritumu apsaimniekošanu no 1. janvāra būs jāmaksā 24,99 eiro/kubikmetrā ar PVN jeb 6,00 eiro ar PVN par vienu 0,24 kubikmetra konteinera tukšošanas reizi.

Plašāka informācija par SIA "ZAAO" sniegtajiem pakalpojumiem pieejama, zvanot uz tālruņa numuru 64281250 vai rakstot uz e-pasta adresi zaao@zaao.lv.

Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi atgādina: lai samazinātu individuālos tēriņus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, iedzīvotāji aicināti izmantot uzņēmumu nodrošināto dalītās atkritumu vākšanas infrastruktūru, bet privātīpašumos, kur tas iespējams un netraucē apkārtējiem, veidot bioloģisko atkritumu kompostkaudzes. Siguldas novada pašvaldība arī uzsākusi kompostēšanas laukuma izveidi, kurā iedzīvotāji varēs nodot zaļos un dārza atkritumus, un tā izveidi drīzumā plānots noslēgt.


© www.sigulda.lv


Pasākumi