×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-12-23
Svētku laikā aicina atcerēties par aprūpes namu iemītniekiem

Jaunizveidotajā Siguldas novadā šobrīd ir četras sociālās aprūpes mājas un viens veco ļaužu nams, kuros mitinās vairāk nekā 155 iemītnieku. Gandrīz ceturtdaļa no viņiem dažādu apstākļu dēļ ir palikuši bez tuviniekiem, kas varētu parūpēties par viņiem un svētkos iepriecināt ar jaukiem vārdiem apsveikumā vai individuālu dāvanu. Tādēļ ikviens iedzīvotājs ir aicināts ne tikai šajos svētkos, bet arī pēc tiem vairot labos darbus un paviesoties kādā no Siguldas novada aprūpes mājām vai veco ļaužu namā.

Siguldas novada pašvaldības Sociālais aprūpes centrs priecājas, ka arī šogad cilvēku atsaucība un vēlēšanās apsveikt aprūpes centru iemītniekus ir liela, savukārt pašvaldība parūpējas par to, lai šiem iedzīvotājiem ir pilnvērtīgi sniegti pakalpojumi – gardas maltītes un viss nepieciešamais ikdienas gaitām.

Svarīgas ir arī emocionāli pozitīvas sajūtas, ko vislabāk spēj sniegt citu interese un kopīgi pavadītais laiks ar aprūpes māju iemītniekiem. Šā brīža apstākļos klātienes viesošanās ar aprūpes centru iemītniekiem ir ierobežotas, bet tas ir katra sapnis – aprunāties ar kādu citu, ne savu ierasto sarunu biedru, vai doties pastaigā pa aprūpes nama teritoriju, vai paklausīties jaunāko latviešu rakstnieka grāmatas priekšlasījumu. Tādēļ Siguldas novada pašvaldība aicina atcerēties par aprūpes māju un veco ļaužu nama iemītniekiem, nepieciešamības gadījumā sazinoties ar katru iestādi individuāli, lai nogādātu kādu svētku dāvanu vai apsveikumu, vai uzzināt par citām vajadzībām.

Šeit ikviens interesents var atrast visu Siguldas novada sociālo aprūpes māju un veco ļaužu nama kontaktinformāciju.

Šogad Siguldas novada pašvaldības Sociālais aprūpes centrs ir iesaistījies labdarības projektā “Eņģeļa pasts”, aicinot līdzcilvēkus iepriecināt kādu no aprūpes namu iemītniekiem, tostarp Siguldas sociālās aprūpes mājas “Gaismiņas”, Mālpils sociālās aprūpes mājas un Inčukalna sociālās aprūpes mājas “Gauja” iemītniekus.

Papildus tam sociālā aprūpes centrā dzīvojošos iemītniekus Siguldas novadā šogad ar dāvanām jau iepriecinājuši skolu skolēni un biedrības, bet turpmākās dienas svētku sveicienu sniegs Agra Daņiļeviča deju skolas “Dzirnas” dalībnieki, ievērojot valstī noteiktos drošības pasākumus. Aprūpes mājas “Gauja” un “Pēterupe” pagalmos deju skolas mazie mākslinieki sniegs deju priekšnesumus.
 


 


© www.sigulda.lv


Pasākumi