×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-12-27
“JUMIS” aicina pieteikt norāžu izvietošanu cilvēkiem ar redzes traucējumiem

Lai veicinātu iespējas šķirot mājsaimniecībā radītos atkritumus ikvienam iedzīvotājam, vides apsaimniekošanas un atkritumu pārstrādes uzņēmumu grupa AS “Eco Baltia”, kurā ietilpst arī Siguldas pilsētas SIA “JUMIS”, sadarbībā ar Latvijas Neredzīgo biedrību un Latvijas Zaļo punktu uzsākuši unikālu projektu. Mājsaimniecības un iestādes, kurās uzturas cilvēki ar redzes traucējumiem, aicinātas līdz 13. janvārim pieteikties jaunizveidotu speciālo norāžu izvietošanai uz šķiroto atkritumu konteineriem, kas palīdzēs vieglāk orientēties konkrētu atkritumu veidu šķirošanā. Pakalpojums tiek nodrošināts Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” apsaimniekotajos reģionos – Siguldas pilsētā un pagastā, kā arī Mores, Allažu un Mālpils pagastā.

Uzlīmes, kuras būs pielāgotas cilvēkiem ar redzes traucējumiem, tiks izvietotas šķirošanas konteineru priekšpusē – kreisajā augšējā stūri. Šīs uzlīmes veido atbilstošais apzīmējums jeb piktogramma, kā arī uzraksts Braila rakstā. Uzlīmes ir iedalītas trīs šķiroto atkritumu konteineru kategorijās:

  • stikls (apzīmējums: stikla burka);
  • bioloģiskie atkritumi (apzīmējums: iegrauzta ābola serde);
  • plastmasa, papīrs, metāls (apzīmējums: atvērta kartona kaste, PET pudele, metāla skārdene).

Speciālās uzlīmes tiks izvietotas pēc klientu vai klienta pārstāvja pieprasījuma.

Pieteikties norāžu uzlīmēm iespējams, sazinoties ar SIA “JUMIS”: rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 26112288. Pasūtot speciālās uzlīmes, iedzīvotāji aicināti norādīt atkritumu šķirošanas konteinera veidu, kuru būs nepieciešams aplīmēt – stikla, bioloģiskajiem atkritumiem vai plastmasas, papīra, metāla iepakojumam –, kā arī adresi, kur uzlīmes nepieciešams izvietot.

SIA “JUMIS” aicina iedzīvotājus būt aktīviem un uzrunāt arī savu namu pārvaldnieku, lai veiktu šķirošanas konteineru aplīmēšanu ar specializētām uzlīmēm arī daudzdzīvokļu namu pagalmos, tādējādi palīdzot veicināt šķirošanas infrastruktūras pieejamību ikvienam.


© www.sigulda.lv


Pasākumi