×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-01-03
Sportisti gūst augstus sasniegumus Pasaules kausa posmos

Aizvadītajā nedēļas nogalē Vinterbergas trasē Vācijā norisinājās Eberspacher Pasaules kausa 6. posms. Vīriešu sacensībās startēja Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks, bet sieviešu – Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa un Elīza Tīruma. Ulla Zirne un Kendija Aparjode šīs sacensības izlaida iegūto traumu dēļ. Divvietīgo ekipāžu startos Latviju pārstāvēja divi dueti: Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Andris Šics/Juris Šics. Tāpat gadumijā bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”, tika aizvadītas pasaules kausa izcīņas skeletonā un bobslejā, kurās piedalījās Endija Tērauda, brāļi Tomass un Martins Dukuri, kā arī bobslejista Oskara Ķibermaņa un Emīla Cipuļa ekipāžas.

Eberspacher Pasaules kausa 6. posms Vinterbergā iesākās ar divvietīgo ekipāžu sacensībām. Šajos startos braucienu kopvērtējumā latviešu duetam Mārtiņam Botam/Robertam Plūmei izcīnīta 4. vieta, no 3. vietas atpaliekot vien 0,097 sekundes. Bet Andris un Juris Šici divu braucienu summā ierindojušies 18. pozīcijā.

Tāpat Pasaules kausa pirmajā dienā notika sacensības vīriem. Braucienu summā Kristers Aparjods izcīnīja 8. vietu, tūlīt aiz komandas biedra, 9. vietā, Gints Bērziņš. Riks Kristens Rozītis trasē pieļāva kļūdu un divu braucienu summā izcīnīja 15. vietu, bet Artūram Dārzniekam divu braucienu summā – 19. pozīcija.

Eberspacher Pasaules kausa 6. posma noslēdzošajā dienā, 2. janvārī, notika starti dāmu konkurencē un komandu stafete. Dāmu startos Latviju pārstāvēja Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa un Elīza Tīruma. Elīzai Tīrumai braucienu kopvērtējumā gūta 7. vieta, Elīnai Ievai Vītolai divu braucienu summā 8. vieta, savukārt Sigita Bērziņa ierindojās 13. pozīcijā. Bet komandu stafetē, kurā Latvijas valstsvienību pārstāvēja Elīza Tīruma, Kristers Aparjods un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, sportistiem izcīnīta zelta godalga.

Savukārt gadumijā bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”, kad trase atzīmēja 35 gadu jubileju, norisinājās Pasaules kausa posms skeletonā un bobslejā. Šajā posmā abi brāļi Dukuri kāpa uz pjedestāla – Tomasam 1. vieta, Martinam 2. vieta. Bet Endija Tērauda pēc pirmā brauciena ieņēma 21. vietu un nekvalificējās otrajam braucienam. Bobsleja pasaules kausa 6. posmā divnieku ekipāžā Oskaram Ķibermanim/Matīsam Miknim izcīnīta 3. vieta.

Nedēļas nogalē, 8. un 9. janvārī, Siguldā norisināsies Eberspacher pasaules kausa 7. posms, kas būs noslēdzošās kvalifikācijas sacensības, kurās tiks noskaidroti tie sportisti, kuri pārstāvēs Latviju Pekinas Ziemas olimpiskajās spēlēs.

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem aicinām sekot līdzi tiešraidē TV4 vai vietnē Sportacentrs.com.

Sestdien, 8. janvārī:

  • plkst. 10.10 pirmais brauciens – vīri;
  • plkst. 11.45 otrais brauciens – vīri;
  • plkst. 13.30 pirmais brauciens – divvietīgās ekipāžas;
  • plkst. 14.50 otrais brauciens – divvietīgās ekipāžas.

Svētdien, 9. janvārī:

  • plkst. 10.05 pirmais brauciens – sievietes;
  • plkst. 11.30 otrais brauciens – sievietes;
  • plkst. 13.00 BMW sprinta kauss – vīri;
  • plkst. 13.45 BMW sprinta kauss – divvietīgās ekipāžas;
  • plkst. 14.20 BMW sprinta kauss – sievietes.

 

Foto: Mareks Gaļinovskis


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi