×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-01-04
Janvārī aicina nodot pārstrādei svētku eglītes un veco elektroniku

Vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” sadarbībā ar Latvijas Zaļo punktu aicina pieteikties svētku “novākšanai” – otrreizējā pārstrādē bez maksas nodot savu laiku nokalpojušo elektrotehniku un nokaltušās Ziemassvētku eglītes. Savukārt SIA “ZAAO”, kas apkalpo iedzīvotājus Krimuldas un Lēdurgas pagastos, informē, ka līdz 15. janvārim savāc atkritumu konteineru laukumos novietotās eglītes bez maksas.

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” klienti eglītes un tehniku bez maksas var nodot šķirošanas laukumā “Zemdegas”, Siguldā. Tāpat bezmaksas elektrotehnikas savākšanu no mājsaimniecībām PSIA “JUMIS” organizēs pēc pieteikuma 31. janvārī. Pēc iepriekšēja pieteikuma Siguldas pilsētas robežās Ziemassvētku eglīšu savākšana tiks nodrošināta arī no mājsaimniecībām. Maksa par eglītes izvešanu ir 3,63 eiro/gab (ar PVN). Pieteikties eglīšu un elektrotehnikas izvešanai PSIA “JUMIS” klienti var, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv.

Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” klientu apkalpošanas centru, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv.

Savukārt SIA “ZAAO” Krimuldas un Lēdurgas pagastu iedzīvotājus aicina eglītes novietot blakus konteineram vai namu apsaimniekotāju norādītā, speciāli ierīkotā vietā, kā arī noņemt rotājumus. Pārstrādei tiks pieņemtas egles ar garumu līdz diviem metriem. Pēc 15. janvāra eglītes tiks vāktas tikai par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksu. Krimuldas un Lēdurgas pagastos savāktās egles nonāk reģionālajā atkritumu apsaimniekošanas centrā “Daibe”, kur tiek šķeldotas un ievietotas kompostā. Egles līdz 15. janvārim bez maksas tiek pieņemtas arī “ZAAO” EKO laukumos, bet pēc 15. janvāra – pēc zaļo atkritumu nodošanas cenrāža.

Plašāka informācija par SIA “ZAAO” sniegtajiem pakalpojumiem pieejama, zvanot uz tālruņa numuru 64281250 vai rakstot uz e-pasta adresi zaao@zaao.lv.

Atkritumu apsaimniekotāji arī atgādina, ka atbrīvoties no svētku eglītēm iespējams arī citos videi draudzīgos veidos, lai pēc iespējas mazāk nevajadzīgo lietu nonāktu sadzīves atkritumos un pēc tam poligonā. Piemēram, nokaltušo eglīti var izmantot kā kurināmo mājas apsildei. Ja eglīte vēl nav pavisam nozaļojusi, tās var tikt pieņemtas kā uzturviela arī, piemēram, briežu dārzos, par ko var noskaidrot, sazinoties ar konkrēto saimniecību. Iespējams, egles zari noder par pārsedzamo materiālu vai augu balsta materiālu piemājas dārzā.

 


 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi