×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-01-17
Martins Dukurs izcīna Eiropas čempiontitulu un Pasaules kausu

Aizvadītā nedēļas nogale atnesusi augstus sasniegumus un izcīnītas medaļas ziemas sportā. Eberspächer Pasaules kausa 8. posmā ievērojamus panākumus guva kamaniņu sporta pārstāvji – Artūrs Dārznieks, Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Elīza Tīruma, Elīna Ieva Vītola un Sigita Bērziņa, kā arī divvietīgo ekipāžas Mārtiņs Bots/Roberts Plūme un sezonas kopvērtējuma līderi Andris Šics/Juris Šics. Savukārt skeletonists Martins Dukurs izcīnīja uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā, 12. reizi karjerā izcīnot Eiropas čempiona titulu. Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa četrinieka ekipāža Sanktmoricas trasē Šveicē pēdējās sacensībās pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm uzvarēja Pasaules kausa posmā, vienlaicīgi gūstot arī Eiropas čempiontitulu.

Piektdien, 14. janvārī, Šveicē tika aizvadīts Pasaules kausa sezonas pēdējais posms, kurā uzvaru un zelta medaļu Eiropas čempionātā izcīnīja Martins Dukurs, 11. reizi kļūstot par Pasaules kausa ieguvēju un 12. reizi par Eiropas čempionu. Tomass Dukurs ieguva 7. vietu posmā un bija 7. pozīcijā arī Eiropas čempionāta ieskaitē.

Savukārt sestdien, 15. janvārī, Eberspächer Pasaules kausa 8. posma pirmajā sacensību dienā vīriešu konkurencē starp 32 dalībniekiem par godalgām cīnījās trīs latvieši: Artūrs Dārznieks, Kristers Aparjods un Gints Bērziņš. Otrajā braucienā, izlabojot pirmā brauciena kļūdas un filigrāni veicot trases līnijas, Kristers Aparjods finišēja ar 7. labāko laiku un divu braucienu summā pakāpās par divām pozīcijām, izcīnot 9. vietu. Gintam Bērziņam otrajā braucienā 14. ātrākais rezultāts un divu braucienu summā izcīnīta 14. vieta, arī Artūram Dārzniekam divu braucienu summā izdevās pakāpties un izcīnīt 17. vietu.

Eberspächer Pasaules kausa 8. posma pirmā sacensību diena noslēdzās ar divvietīgo ekipāžu sacensībām, kurās startēja Andris Šics/Juris Šics un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme. Sezonas kopvērtējuma līderi Andris Šics/Juris Šics trasē devās kā noslēdzošā ekipāža un divu braucienu summā izcīnīja 5. pozīciju, savukārt Mārtiņš Bots/Roberts Plūme – 13. pozīciju.

Eberspächer Pasaules kausa otrā sacensību diena Oberhofas ledus trasē iesākās ar sieviešu sacensībām, kurās starp 26 sportistēm startēja arī trīs latvietes: Elīza Tīruma, Elīna Ieva Vītola un Sigita Bērziņa. Otrajā braucienā Elīna Ieva Vītola uzrādīja 6. labāko finiša laiku, kas divu braucienu summā sportistei ļāva pakāpties par 6 vietām uz izcīnīt 13. vietu, tūlīt aiz viņas, 14. vietā – Elīza Tīruma. Savukārt Sigitai Bērziņai otrajā braucienā pieļautās kļūdas divu braucienu summā ļāva izcīnīt 19. vietu.

Eberspächer Pasaules kausa 8. posms noslēdzās ar komandu stafetu, kurā Latvijas valstsvienību pārstāvēja Elīna Ieva Vītola, Kristers Aparjods un Andris Šics/Juris Šics. Elīna Ieva Vītola braucienā uzrādīja 4. labāko rezultātu, Kristeram Aparjodam – 3. finiša laiks, bet Andris Šics/Juris Šics, noslēdzot komandu stafeti, uzrādīja 2. labāko rezultātu, kas Latvijas komandai ļāva izcīnīt sudraba godalgu.

Svētdien, 16. janvārī, Sanktmoricas trasē Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa četrinieka ekipāža (stūmēji: Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Edgars Nemme) pēdējās sacensībās pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm uzvarēja Pasaules kausa posmā, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionāts. Otrs Latvijas pilots Emīls Cipulis ierindojās 22. vietā, nekvalificējoties otrajam braucienam un zaudējot iespēju kvalificēties Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Tāpat nedēļas nogalē Austrijā notika Junioru un jauniešu 6. Pasaules kauss un 43. Junioru Eiropas čempionāts. “Junioru” vīriešu konkurencē novadnieks Valts Pavlovs divu braucienu summā izcīnīja 22. pozīciju. Savukārt sieviešu konkurencē Frančeskai Bonai 17. pozīcija, sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē Andai Upītei/Sanijai Ozoliņai 8. vieta, bet kopvērtējumā jaunajam sieviešu duetam 344 punkti un 6. vieta. Savukārt komandu stafetes kopvērtējumā Latvijas komandai ar izcīnītiem 210 punktiem izcīnīta 3. vieta.

Nākamajā nedēļas nogalē Sanktmoricā, Šveicē norisināsies noslēdzošais pasaules kausa posms, kā arī 53. FIL Eiropas čempionāts. Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem aicinām sekot līdzi tiešraidēs – TV4 un tīmekļa vietnē Sportacentrs.com.

Sestdien, 22. janvārī:

  • plkst. 9.40 pirmais brauciens – divvietīgās ekipāžas;
  • plkst. 11.05 otrais brauciens – divvietīgās ekipāžas;
  • plkst. 12.45 pirmais brauciens – vīrieši;
  • plkst. 14.28 otrais brauciens – vīrieši.

Svētdien, 23. janvārī:

  • plkst. 10.40 pirmais brauciens – sievietes;
  • plkst. 12.10 otrais brauciens – sievietes;
  • plkst. 14.00 komandu stafete.

 

Foto: Viesturs Lācis


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi