×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-01-26
Skeletona akadēmijā trenējas 13 jaunie skeletona talanti

Kamēr Martins un Tomass Dukuri veic pēdējos sagatavošanās darbus un treniņus pirms došanās uz Ķīnas galvaspilsētu Pekinu, kur notiks ziemas olimpiskās spēles, bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” norit regulārie Skeletona akadēmijas treniņi jaunajiem sportistiem no Siguldas Sporta skolas. Šajā programmā darbojas 13 jaunieši, un ikdienā viņu treneri ir Ivo Šteinbergs un Dainis Dukurs.

Treniņi Skeletona akadēmijā notiek trīs līdz četras reizes nedēļā un šobrīd, kamēr trase brīva, notiek uz ledus, lielākajai daļai jauniešu startējot no skeletona starta 5. stāvā, bet ir arī iesācēji, kuri startē no dāmu starta. Kā norāda treneri, vairākiem jauniešiem ir vērā ņemams progress un iespēja savu talantu pierādīt vēl šajā sezonā, kad sportisti varēs iemēģināt ledu arī citās Eiropas trasēs, ja tās būs atvērtas stabilos ziemas laikapstākļos.

Skeletona treneris Ivo Šteinbergs atzīmē, ka bērni uzrāda labu sniegumu, jo jau oktobra beigās bija psiholoģiski gatavi un motivēti startēt trasē. Labu fizisko sagatavotību viņi ieguvuši vieglatlētikas, distanču slēpošanas un citos novirzienos, iepriekš trenējoties Siguldas Sporta skolas programmās.

Skeletona akadēmijas idejas autors Dainis Dukurs informē, ka pēc Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm, uz kurām brāļi Dukuri devušies jau 26. janvārī, Martins un Tomass piedalīsies Skeletona akadēmijas treniņos, stāstot jauniešiem par olimpisko spēļu pieredzi, skeletona trikiem un knifiem, kā arī dalīsies savā treniņu pieredzē, iedvesmojot panākumiem skeletona sporta iesācējus. Skeletona akadēmijas pārstāvji ir pārliecināti, ka kāds no šiem jauniešiem noteikti varēs piedalīties Eiropas mēroga jauniešu sacensībās, 2024. gada Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā, kā arī 2026. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Itālijā, nodrošinot skeletona pēctecību Siguldas sporta karaļiem.

Jau ziņots: lai nodrošinātu skeletona sporta pamatu apguvi un trenētu jauno sportistu paaudzi, Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar treneri Daini Dukuru un skeletona entuziastiem 2021. gadā kā Siguldas Sporta skolas interešu izglītības programmu izveidojuši Skeletona akadēmiju. Tajā no vairāk nekā 70 jauniešiem tika atlasīti spēcīgākie jaunieši treniņu turpināšanai.

Sākotnēji atlasītie sportisti stiprināja fizisko sagatavotību, trenējās uz skeletona starta ieskrējiena estakādes, bet nu jau ir tik spēcīgi, lai treniņus aizvadītu bobsleja un kamaniņu trasē.

Cik zināms, īkšķi par Martina un Tomasa Dukuru startiem Pekinā jātur 10. un 11. februārī, bet brīdī, kad tiks publiskoti arī citi datumi mūsu sportistu startiem, par to informēsim arī mūsu tīmekļa vietnē.

Youtube

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi