×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-01-31
Siguldas novada Pašvaldības policija pērn būtiski palielinājusi darba kapacitāti

Ikdienā par sabiedrības drošību un kārtību novadā rūpējas Siguldas novada Pašvaldības policija, kas kopš pagājušā gada vasaras, kad spēkā stājās administratīvi teritoriālā reforma, ir būtiski palielinājusi darba kapacitāti, nodrošinot gan ikdienas inspektoru darbu, gan nepārtrauktas dežūras visā novada teritorijā.

Pašvaldības policija pērn palielinājusi gan inspektoru un patruļu skaitu, gan papildinājusi tehnisko nodrošinājumu. Jaunizveidotais Siguldas novads ir sadalīts četros apgabalos. Katrā no tiem ikdienā strādā vecākais inspektors un inspektors. Tāpat visā novada teritorijā darbojas arī operatīvās reaģēšanas ekipāža, kas strādā 24/7 režīmā. Šī ekipāža ir tā, kas jebkurā diennakts laikā saņem visus Pašvaldības policijā ienākošos zvanus un atbilstoši situācijai pāradresē izsaukumu apgabalu inspektoriem. Papildus tam nedēļas nogalēs tiek nodrošināta vēl viena operatīvās reaģēšanas ekipāža drošības pastiprināšanai attāluma ziņā lielās teritorijas dēļ.

Savukārt materiāli tehniskā bāze pērn papildināta ar vēl 3 operatīvajiem transportlīdzekļiem, kopumā izmantojot 5 automašīnas. Pateicoties Zivju fonda projektam, iegādāta termokamera, drons, laiva un laivas dzinējs. Šis nodrošinājums palīdz veikt Pašvaldības policijas pienākumus visās sezonās un tiek izmantots ne tikai zivju resursu aizsardzības pasākumu veikšanai, bet arī citu uzdevumu izpildei – apmaldījušos personu meklēšanā, glābšanas darbos uz ūdens un reidu veikšanai. Savukārt, lai ātrāk apsekotu pašvaldības teritorijas, kur ikdienā nav iespējams piekļūt ar autotransportu, piemēram, parkus, pastaigu takas un namu pagalmus, tiek izmantots kvadricikls vai velosipēdi. Visi inspektori nodrošināti ar nepieciešamajiem speciālajiem līdzekļiem – elektrošoka pistolēm, roku dzelžiem, stekiem, kā arī policijas darbam nepieciešamo ekipējumu, piemēram, ķermeņa kamerām un bruņu vestēm.

Līdz ar pārraugāmas teritorijas palielināšanos 2021. gadā pieaudzis arī Pašvaldības policijas reģistrēto notikumu skaits. Pērn elektroniskajā datubāzē reģistrēti 8577 ieraksti – tie ir saņemtie iedzīvotāju izsaukumi, darba uzdevumi, veiktās profilaktiskās pārbaudes, palīdzības sniegšanas gadījumi, sadarbība ar dažādām institūcijām un citi ieraksti. No reģistrētajiem ierakstiem 2021. gadā 1814 ir bijuši izsaukumi, kas ir par 205 izsaukumiem vairāk nekā 2020. gadā (1609). Tāpat pērn Pašvaldības policija saņēmusi 25 ziņojumus Siguldas mobilās lietotnes sadaļā “Ziņo Pašvaldības policijai”.

Visbiežāk izsaukumi ir bijuši par klaiņojošiem, pieklīdušiem un pamestiem dzīvniekiem, kas arī iepriekš ir bijis biežākais izsaukumu iemesls. Iedzīvotāji ziņojuši arī par konfliktiem ģimenē un sadzīvē, par darbībām, kas rada troksni un traucē apkārtējo iedzīvotāju mieru, kā arī par sabiedriskās vietās gulošām personām. Tāpat Pašvaldības policija regulāri saņēmusi iedzīvotāju zvanus par transportlīdzekļiem, kas novietoti, pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumu prasības.

2021. gadā likumsargiem visbiežāk nācās uzsākt administratīvos procesus par tādiem pārkāpumiem kā ārkārtējās situācijas laikā valstī noteikto ierobežojumu neievērošanu, par ko procesi uzsākti 101 personai. 70 personu nekustamajos īpašumos konstatēti augu aizsardzības likuma pārkāpumi, pieļaujot latvāņa izplatību. 62 personas savos īpašumos nav ievērojušas saistošos noteikumus “Par Siguldas novada teritorijas kopšanu un uzturēšanu”, bet 52 iedzīvotājiem ir sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par atkritumu apsaimniekošanas likuma pārkāpumiem. Savukārt 51 cilvēks pērn nav ievērojis Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumu.

Pašvaldības policija sadarbojas arī ar dažādiem operatīvajiem dienestiem. Pērn notikušās sadarbības:

  • ar Valsts policiju – 376 reizes;
  • ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu – 109 reizes;
  • ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu – 32 reizes;
  • ar Siguldas novada Bāriņtiesu un Sociālo dienestu, nodrošinot klātbūtni reidos, kad tiek apsekotas ģimenes – 40 reizes.

Aicinām sabiedrību būt līdzatbildīgiem un iesaistīties novada kārtības un drošības nodrošināšanā! Ar Siguldas novada Pašvaldības policiju var sazināties:

  • zvanot uz diennakts dežūrtālruni 26160288 vai sūtot ziņas lietotnē “WhatsApp”;
  • Siguldas mobilajā lietotnē, sadaļā “Ziņo Pašvaldības policijai”;
  • rakstot uz oficiālo e-pasta adresi policija@sigulda.lv;
  • zvanot uz sekretariāta informatīvo tālruni 67972008 darba laikā (kvalitātes nolūkos sarunas tiek ierakstītas);
  • rakstot iesniegumu, ko ārkārtējās situācijas laikā ir iespējams ievietot pastkastē pie ieejas Pašvaldības policijas telpās Ausekļa ielā 6, Siguldā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi