×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-01-31
Krimuldas draudze pētīs jauniešu viedokli par vērtībām, spējām un lomu sabiedrībā

Krimuldas evaņģēliski luteriskā draudze turpina īstenot Erasmus+ projektu “Jauniešu izglītības programma” (Mobile Program for Youth Learners), kurā tiek izstrādāta neformālās izglītības mācību programma jauniešiem līderības prasmju attīstībai. 2. februārī draudzes pārstāvji tiešsaistē tiksies ar projekta partneriem – Rumānijas Skautu biedrības un Spānijas Svētā Gabriela skolas pārstāvjiem. Tikšanās laikā tiks pārrunāti jautājumu par pētījuma veikšanu pusaudžu vidū un tajā iegūto rezultātu iekļaušanu mācību programmas saturā, kā arī citi jautājumu par projekta gaitu.

Projektā pētījums tiks veikts jauniešiem vecumā no 14 līdz 15 gadiem, lai noskaidrotu viņu viedokli par savām spējām un rakstura īpašībām, vērtībām, attiecībām ar ģimeni un vienaudžiem, vietu un lomu sabiedrībā, kā arī iesaistīšanos sabiedriskos procesos. Pētījuma rezultāti ļaus izprast jauniešu vērtības, vajadzības, gaidas, kā arī pielāgot tām līderības apmācību programmas saturu un izmantojamās metodes ne vien šī projekta laikā, bet daudz plašākā mērogā. Tāpat pētījuma rezultāti būs pieejami izmantošanai organizācijām, kuras strādā ar jauniešiem dažādās jomās.

Pētījuma datu iegūšanai Spānijas Svētā Gabriela skolas piesaistītie socioloģisko pētījumu eksperti izveidojuši aptauju, un dati tiks iegūti visās trīs projektā iesaistītajās dalībvalstīs – Spānijā, Rumānijā un Latvijā. Balstoties uz pētījuma rezultātiem, tiks pielāgots mācību programmas saturs. Mācību plāni jau top, balstoties pētījumā, kas veikts pirms projekta fāzē, kurā jaunieši norādīja vērtības, kas ir nozīmīgas viņu dzīvē un kuras viņi vēlētos pilnveidot. Mācību plānus martā sāks piemērot un pielietot Krimuldas draudzes Svētdienas skolas nodarbībās un jauno skautu apmācībās Rumānijā. Projekta gaitā mācību saturs un metodes tiks regulāri pilnveidotas atbilstoši jauniešu atsauksmēs.

Mācību programma līderības attīstīšanai paredzēta jauniešiem vecumā no 13 līdz 15 gadiem. Apmācību saturs pusaudžu personīgo un sociālo prasmju attīstīšanai balstīts kristīgajās pamatvērtībās, kas ietver mīlestību, prieku, mieru, pacietību, laipnību, labestību, uzticību, maigumu un paškontroli, un ir neatņemama cilvēka personības veidošanās daļa.

Izstrādātā mācību programma kalpos kā atbalsts pedagogiem un citiem speciālistiem, kuri strādā ar jauniešiem tādās jomās kā izglītība, reliģija, kultūra un citās, tādējādi nodrošinot rezultātu pārnesi dažādos sektoros. Tā būs brīvi pieejama digitālajā vidē latviešu, spāņu, rumāņu un angļu valodā.

Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība. Projekts “Mobilā programma jauniešiem” finansēts ar Eiropas Komisijas programmas “Erasmus+” atbalstu. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkādu iespējamo izlietojumu.

Informāciju sagatavoja:
projekta koordinatore
Līva Tauriņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi